12.05.2024.

10:01

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvanično! Slovenac na čelu sudijske trojke u finalu ABA lige!

Sudija Pukl je u petak bio na čelu sudijskog tima na majstorici Partizan - Budućnost, nakon čega se oglasila ABA liga i priznala da su arbitri napravili grešku na štetu Podgoričana. Njemu su u Beogradskoj areni pomagali Tomislav Hordov i Damir Javor, za koga se spekuliše da će biti na čelu sudijskog tima u sredu, u drugom meču finala ABA lige.

Puklu, Hordovu i Javoru zamereno je to što kapitenu Partizana Kevinu Panteru nisu dosudili tehničku grešku, već su umesto toga svirali prekršaj igraču Budućnosti Jogiju Ferelu prilikom šuta za tri poena. Ferel je kasnije burno protestvovao, zbog čega ga je sudija Hordov isključio, pa su crno-beli do kraja rutinski slavili protiv tima iz prestonice Crne Gore.

Informer

Otud i ne čude brojni komentari da je ova odluka ABA lige izuzetno kontroverzna. Postavlja se pitanje kako je moguće da arbitri koji su grešili svega tri dana ranije, sada sude jedan od najvažnijih mečeva u sezoni. Doduše, godinama unazad važi to nepisano pravilo da odlučujuće utakmice budu poverene iskusnom Puklu, koji dugo sudi na Jadranu, ali i u Evroligi.

Kako smo već pisali, kladionice smatraju da je veliki favorit pred sutrašnji meč Crvena zvezda, a kako bukmejkeri prognoziraju finale, pogledajte ovde.