Autor: S. M.

21.05.2024.

14:27

Foto: Starsportphoto

Sport

Oglasio se selektor Pešić za Informer: Ništa novo od Jokića

Jokić je juče ujutru završio učešće sa svojim Denverom u NBA ligi porazom od Minesote sa 4:3 u polufinalu Zapadne konferencije i neće imati priliku da brani trofej osvojen prošle godine.

To je za mnoge navijače Srbije bila dobra vest jer se neće izmoriti kao prošle sezone i ranije će doći u rodnu zemlju, ali ih je ubrzo Jokić razočarao.

On je posle poraza od "vukova", na pitanje da li će igrati, rekao da mora da razmisli i prevrnuo očima, pa smo kontaktirali selektora Pešića.

Rekao je nedavno selektor da je javnost dosadna sa Jokićem, ali sada, posle reakcije trostrukog MVP-a NBA lige, bio je idealan trenutak da ga pitamo da li ima šanse da košarkaška zvezda bude deo tima. Pešić je odmah odgovorio.

- Za sada, kao i za ostale kandidate, ništa novo... Kada se završi košarkaška sezona u Evropi, saopštićemo kandidate za Olimpijske igre - rekao je Pešić za Informer.

Nikola Jokić je za seniorsku reprezentaciju Srbije nastupao u tri navrata. Najpre 2016, kada je selektor bio Aleksandar Saša Đorđević. Predstavljao je Srbiju na Olimpijskim igrama i osvojio srebrnu medalju. Đorđeviću se odazvao još jednom, 2019, kada je Srbija učešće završila kao peta na Svetskom prvenstvu u Kini.

Pešić je imao tu čast da vodi Jokića na Evropsko prvenstvo 2022, ali se nisu proslavili, jer su već u osmini finala ispali od Italije.