23.05.2024.

18:21

Foto: Starsportphoto

Sport

Šok! Direktor Evrolige: Zvezda nema zagarantovano mesto

Košarkaši Crvene zvezde nedavno su u finalu regionalnog takmičenja "počistili" sa 3:0 ekipu Partizana i osvojili titulu ABA lige. Iako je ranije trofej regionalnog takmičenja automatski značio učešće u Evroligi, sada to neće biti slučaj. 

Naime, izvršni direktor Evrolige je u intervjuu za specijalizovani košarkaški portal "Basketnjuz" rekao je titula ABA lige više ne garantuje mesto u elitnom takmičenju. Motejunas je istakao da će klubovima na sto izneti kriterijume ocenjivanja, nakon čega će oni sa stalnim licencama doneti konačnu odluku ko će dobiti vajld kartu.

- Nema više šampiona. Više nije situacija - pobediš i uđeš. To nije situacija. Mesto u domaćim ligama više nije važno. Svako ima šansu, razgovaraćemo sa svakim. Moj zadatak je da iznesem kriterijume ocenjivanja kako bi klubovi to mogli da vide i razumeju - rekao je Motejunas uz obrazloženje da će konačnu odluku doneti evroligaški klubovi sa stalnim licencama.

Informer

Paulius Motejunas

To znači da Zvezda, prema novom pravilniku Evrolige, nema automatsko učešće u najvažnijem klupskom takmičenju, već će konkurisati za četiri "specijalne pozivnice" zajedno sa Partizanom, Valensijom, Virtusom i Albom.

Neizvesno je i da li će Pariz, kao osvajač Evrokupa igrati u elitnom takmičenju, a odluke se očekuju tokom juna i jula.