• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.05.2024

22:42

Zvezda razbila Partizan! Crveno-beli sedmi put osvojili ABA ligu (VIDEO/FOTO)

aba-liga.com

Košarka

Zvezda razbila Partizan! Crveno-beli sedmi put osvojili ABA ligu (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde osvojli su trofej u ABA ligi pobedom nad Partizanom rezultatom 82:76 (20:18, 22:20, 17:14, 23:24) pred oko 20.000 navijača protivničke ekipe.

Ekipa grčkog trenera Janisa Sferopulosa dobila je crno-bele sa čak 3-0 u seriji i vratila trofej na Mali Kalemegdan posle godinu dana pauze, a interesantan je i podatak da je ovo šesti uzastopni derbi koji je pripao Zvezdi.

Zvezda je osvojila sedmi trofej u regionalnom takmičenju i tako izjednačila rekord po broju titula koji je do sada držao Partizan.

Za takav ishod najzaslužniji u trećem meču finalne serije bili su Luka Mitrović i Rokas i Giedraitis sa po 12 poena, dok su na drugoj strani dvocifreni bili Aleksa Avramović i Danilo Anđušić, sa 17, odnosno 13 poena.

Posle žestoke uvretire za treći derbi u finalnoj seriji ABA lige i tuče Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića, prštalo je i oko Arene i tokom zagrevanja.

Žestokim prozivkama dočekani su košarkaši Zvezde dok su izlazili iz autobusa na južnoj strani Beogradske arene, dok je Džejms Naneli dobio ovacije.

Najgore su na zagrevanju prošli Nemanja Nedović i Miloš Teodosić kojima su “grobari” vređali i supruge.

Na radost većine navijača Partizana, zagrevao se Naneli za meč, ali odlukom trenera Željka Obradovića ipak nije bio u sastavu. Izazvao je opšti delirijum kada se pojavio na terenu u civilu, a krcata dvorana, u kojoj je bilo 19.670 navijača, skandirala je njegovo ime. Za razliku od njega, drugi akter tuče Lazarević, nije se pojavio na parketu.

Foto: Starsportphoto

Džejms Naneli na zagrevanju

Sve je to bila uvertira i za žestoku borbu u kojoj za Partizan nisu nastupali ni Balša Koprivica i Ognjen Jaramaz, dok je u Zvezdi Dalibor Ilić zamenio Lazarevića, a odustni su zbog povreda bili Adam Hanga i Nikola Topić.

Foto: Starsportphoto

 

 

Meč su bolje otvorili crveno-beli pa je Željko posle trojke Nemanje Nedovića za 12:4 zvao tajm-aut. Ubrzo su smanjili košarkaši kluba iz Humske na 12:9 trojkom Mateuša Ponjitke.

Međutim, nervoza se ubrzo ponovo uvukla u crno-bele. Dobio je tehničku Frenk Kaminski zbog povlačenja Mitrovića, a potom i Smailagić zbog prigovora. Partizan je posle prvih deset minuta ipak imao samo minus dva zahvaljujući raspoloženom Aleksi Avramoviću.

Foto: Starsportphoto©

 

Druga četvrtina igrala se uglavnom u mini-serijama, ali je najpre Anđušić trojkom zapalio Arenu. Uzvrato je ubrzo i Miloš Teodosić istom merom iako se do tada nije isticao. Aleksa Avramović je nastavio da blista na terenu, odličan je na drugoj strani bio Gedraitis, pa je Zvezda, pre svega zahvaljujući njemu, otišla na poluvreme sa plus četiri i nijednom nije dozvolila domaćem timu da povede.

Treća deonica počela je trojkom kapitena Pantera kojeg do tada gotovo da nije bilo na terenu. Napeto je bilo jer su sudije od zvaničnog spkera zatražile da opomene navijače Partizana zbog vređanja prvog čoveka Zvezde Nebojše Čovića. Međutim, njegovo obraćanje izazvalo je kontra efekat, a Arena je dodatno eksplodirala kada je Aleksa Avramović postigao trojku za prvo vođstvo domaćeg tima.

Foto: Starsportphoto

 

Nije dugo trajala sreća 20.000 navijača jer je Branko Lazić uzvratio istom merom, a ubrzo je meč prekinut! Davidovac je napravio faul nad Panterom, a prekid je trajao više od pet minuta jer su navijači Partizana i dalje vređali Čovića.

Na teren su bacane i flaše, ali, na sreću, niko nije bio pogođen. Potom je klupa crno-belih zatražila čelendž smatrajući da je Davidovac napravio nesportski faul, ali dosuđen je samo obični. Od tog momenta “parni valjak” je krenuo u ponor jer je propustio mnogo šansi da povede, što je Zvezda i te kako kaznila i na odmor pred poslednju četvrtinu otišla sa plus sedam.

Stigla je Zvezda ubrzo i do dvocifrene prednosti, ali su se crno-beli nekako održavali u životu, pre svega zahvaljujući Mateušu Ponjitki i Danilu Anđušiću.

Do preokreta nisu mogli jer su nastavili po starom i propuštali šanse za izjednačenja i vođstvo, uprkos tome što se Arenom orilo "igrajte za 'grobare'" u poslednjem minutu kada je Aleksa pogodio trojku za minus tri. Ipak, ni to nije pomoglo, pa su morali da predaju trofej osvojen prošle godine "večitom rivalu".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Planeta

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!
Vojske čekaju komandu

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!

Rusija je za manje od 20 sati vratila kijevskom režimu milo za drago za raketni udar po glavnoj plaži Sevastopolja. Ali, kao i dosad: ne civilima i civilnim objektima. Krstarećim raketama „Kalibar" lansiranim iz Azovskog mora, razorila je skladište fabrike kranova na periferiji Odese koje je služilo kao punkt prijema i raspodele zapadnih raketa i artiljerijskih projektila.

25.06.2024

21:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija