03.06.2024.

21:29

Foto: AP/Photo

Sport

Efes prvi favorit za potpis NBA beka!

Nekada velika nada evropske košarke i jedan od najboljih bek šutera sa Starog kontinenta je na izlaznim vratima iz najjače lige sveta, a ekipa iz Istanbula želi to da iskoristi.

Prema informacijama dobro obaveštenog Matee Andreanija, nekadašnji šampion Evrolige spreman je da ponudi trogodišnji ugovor i sumu od osam miliona dolara ne bi li u svoje redove doveo Korkmaza.

Početkom godine je bilo jasno da se odlični šuter neće naigrati košarke u Sjedinjenim Američkim Državama, jer se u Filadelfiji na njega dugo nije računalo, a kada je usledio trejd kojim je završio u Indijani, svaka nada se srušila.

Pejsersi su ubrzo obelodanili da nemaju nameru da zadržavaju Turčina u svojim redovima, pa je Furkan postao slobodan igrač.

Sve do kraja sezone status mu se nije menjao, a pošto ni sada nema naznaka da će neka ekipa pojuriti njegov potpis, sve je izvesniji povratak u Evropu.

Informer

Korkmaz u dresu Filadelfije

Tu su u prvom redu Fenerbahče i Efes, ali su ipak "plavi" u blagoj prednosti u odnosu na gradskog rivala.

U vrlo malo minuta na parketu ove sezone, Korkmaz je prosečmo postizao 2,5 poena po meču, ali će nesumnjivo biti od velike koristi sastavu Tomislava Mijatovića, koji je već osigurao potpis Šejna Larkina, najboljeg igrača.