Autor: Informer.rs

10.06.2024.

16:35

Foto: Foto: Starsportphoto, Tanja Andric

Sport

Jokić zbog molbe Aleksandra Vučića prihvatio da igra za Srbiju!

Saga je napokon završena, Informer je prvi objavio da će Nikola Jokić nastupiti za našu reprezentaciju na najvećem sportskom događaju u 2024. godini, što je nekoliko minuta kasnije potvrdio i Košarkaški savez Srbije.

Najbolji igrač sveta dugo je bio u dilemi da li da zaigra za Srbiju, pošto je imao izuzetno napornu sezonu u Denveru i NBA ligi. Ipak, nakon molbe predsednika države Aleksandra Vučića, koji je u jednoj TV emisiji biranim rečima govorio o njemu, sjajni košarkaš je doneo konačnu odluku, jer Srbija je iznad svega!

Informer

Ja njega mnogo volim, mnogo ga poštujem i njega i njegovu porodicu i ako ovo može da bude, ovo je moja molba njemu, da se odazove selektoru na poziv. Da se nadamo. Biće mnogo jaki i Kanađani sa Džamalom Marejem i Šej Gildžes Aleksanderom, i biće mnogo teško s Kanađanima i Amerikancima, ali ako neko može da ih pobedi, to je samo Srbija. Apelujem da oni koji imaju vremena i koji mogu, da budu uz srpski tim, uz srpsku reprezentaciju. A onda ćemo da na Olimpijadi navijamo za Jokića i drugove da pobede Amerikance - govorio je Vučić tokom gostovanja na Javnom servisu.

Nikola je sezonu u NBA ligi okončao porazom od Minesote Timbervulfs u polufinalu Zapadne konferencije još krajem maja. Iako se očekivalo da će odmah nakon toga saopštiti svoju konačnu odluku oko nastupa za Srbiju, on je izjavio da ide prvo da odmori, a onda je pomalo zavladala dilema da li će uopšte biti na spisku. Javljali su se raznorazni insajderi i prenosili svoja navodna saznanja, a centar iz Sombora danas je zvanično saopštio selektoru da će biti deo tima.