23.06.2024.

12:05

Foto: Starsportphoto©

Sport

Meli otkriva: Opcije su mi Partizan, Real i Fener, ali nisam želeo da odem!

Iskusno krilo kaže da će o mnogim opcijama koju mu se nude razmišljati tek nakon obaveza sa reprezentacijom Italije i odigravanja kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

- Nisam prvi, a nisam ni poslednji igrač koji menja tim. Gde ću nastaviti karijeru? Video sam mnogo opcija, Partizan, Fenerbahče, Real Madrid... Mnogo opcija. Ipak, trenutno sam fokusiran na reprezentaciju - rekao je bivši NBA igrač. 

Informer

Meli u dresu reprezentacije

Mimo svoje volje, Meli je ove sezone definitivno odigrao poslednje minute u dresu Armanija, a još ranije je dovođen u vezu sa Partizanom. 

"Parnom valjku" se ponovo našao na radaru, kao i nekolicini velikih klubova u Evroligi. Međutim, reprezentativac Italije priznaje da mu je želja bila da ostane u Milanu i dogodine.

Naravno da bih ostao, ali odluke se donose zajednički, što ovde nije bio slučaj. Žao mi je što se tvrdi da sam ja napustio tim. Pre nego što se digla buka, nisam ni razmišljao o tome da odem iz Olimpije. Ovo je legitimna odluka kluba, cenim naklonost koju sam dobio - objasnio je Meli.

Informer

Meli u dresu Armanija

Armani je propustio plasman u plej-of Evrolige, ali je utehu dobio u osvajanju italijanskog prvenstva. Titula je bila dobar povod da Meli i trener Etore Mesina krenu razgovore o produženju saradnje, ali se nije sve desilo kako je iskusni igrač želeo.

Po osvajanju prvenstva, razgovarao sam sa Mesinom o ponudi koju mi je klub dao u aprilu, jedinoj koja je stigla tokom tih meseci. Želeo sam da se dogovorimo pošto sam igrao sedam-osam godina za Olimpiju i bio sam kapiten, to mora nešto značiti. Važno je ne samo šta radite, već i kako to radite. Sastanak je bio pozitivan i fokusiran. Međutim, pre dva-tri dana, dobio sam poziv koji je trajao 45 sekundi u kome mi je saopšteno da je klub odlučio da ide u drugom smeru. Ponavljam: to je legitimna odluka, ali nije mi objašnjeno da li je tehnički ili neki drugi razlog u pitanju - otkio je Nikolo.