17.07.2024.

21:07

Foto: Starsportphoto

Sport

Selektor nije zabrinut zbog poraza od Amerikanaca! Pešić: Nismo mogli da pokažemo svoj kvalitet

"Orlovi" su večeras ubedljivo izgubili od "drim tima" sa 105:79 u Abu Dabiju u okviru priprema za Olimpijske igre u Parizu. Ovo je drugi uzastopni poraz naše selekcije, pošto su dan ranije bili nemoćni i protiv Australije (84:73). 

Selektor Pešić posle meča nije bio previše rečit. 

- Videli smo snagu i individualni kvalitet Amerikanaca. Međutim, ja sam podelio ovu utakmicu u dva dela. Prvi deo smo izgubili 14, drugi 12, dobili smo zadnju četvrtinu, nerešeno smo igrali u prvoj. Očigledno je da se radi o fantastičnoj ekipi - počeo je Pešić.

Informer

 

Osvrnuo se legendarni stručnjak i na povrede u taboru "orlova". Utakmicu protiv SAD propustili su Bogdan Bogdanović i Nikola Milutinov, dok u Abu Dabi nisu doputovali Nikola Jović i Dejan Davidovac zbog povreda.

- Mi nismo bili u mogućnosti da pokažemo sve naše kvalitete iz poznatih razloga. Većina igrača, ne većina, Dobrić je posle nedelju dana ponovo u stroju. Nama je važno da je igrao, da je Petrušev dobro odigrao. Nismo mogli da računamo na Bogdanovića i na Milutinova. Polako ostali igrači dolaze u svoju formu kao što je Micić koji dugo nije igrao. Očekujemo da u narednim danima napredujemo, ako ne bude nepredviđenih povreda možemo da odemo na Olimpijske igre dobro pripremljeni - zaključio je Pešić.