• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

17.07.2024

19:57

"Drim tim" je nedosanjani san, barem za sada! Brutalna američka košarkaška lekcija za Srbiju

AP PHOTO

Košarka

"Drim tim" je nedosanjani san, barem za sada! Brutalna američka košarkaška lekcija za Srbiju

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država savladala je Srbiju na prijateljskom meču u Abu Dabiju rezultatom 105:79.

Borili su se naši momci, ali protivnik je bio dosta nadmoćniji. Parirali smo Sjedinjenim Američkim Državama prve dve četvrtine, ipak nakon toga usledila je dominacija Amera. Nije bez razloga Amerika glavni favorit za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, a to su sada i dokazali.

Večeras smo ponovo bili bez kapitena reprezentacije Bogdan Bogdanovića koji je propustio i susret protiv selekcije Australije.  Danas na terenu nije bio ni Nikola Milutinov, a za razliku od prošle utakmice, sada je timu mogao da pomogne iskusni krilni igrač Ognjen Dobrić.

Svaki poraz je bolan, ali ipak u pitanju meč protiv "Drim tima". Bili su raspoloženi NBA Superstarovi, najviše su se istakli Stef Kari, a sjajno su ga podržavali Bem Adebajo i Entoni Edvards.

U prvoj četvrtini gledali smo veliku borbu, većinu četvrtinu "orlovi" su vodili, ipak dodali su gas Ameri u poslednje tri minuta. Krenulo je sve od trojke Adebaja, a zatim je nakon našeg kiksa, Entoni Dejvis imao snažno zakucavanje. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Imali smo nekoliko izgubljenih lopti, rivali su to jako dobro iskoristili, uspeli su da steknu vođstvo, međutim zahvaljujući Vasiliju Miciću i njegovim poenima, prva četvrtina se završila rezultatom 28:28.

Prvi deo druge četvrtine je bio izjednačen, dobro se isticao na terenu trostruki MVP NBA lige Nikola Jokić koji je sada imao znatno značajniju minutažu, za razilu od duela protiv Australije. U drugom delu četvrtine ušli su Amerikanci u jako dobru seriju, kratko je to prekinuo poenima Nikola Jokić, ali Adebajo i Dejvisu su doneli Sjedinjenim Američkim Državama dvocifrenu prednost. Amerika je na poluvreme otišla sa prednošću od 59:45.

U trećoj četvrtini su nastavili sa svojojim igrom, nisu mogli naši momci da im kvalitetno pariraju na parketu. Iz minuta u minut rasla je prednost "Drim tima". Potpuno su se oslobodili i prikazivali pravu dominaciju nad Srbijom.

Foto: Starsportphoto

 

 

Tri minuta pred kraj su puleni Svetislava Karija Pešića pokušali da uspostave kontinuetet, ali vrlo brzo je stao njihov napad, što je na drugoj iskorišćeno na najbolji mogući način. Treća četvrtina se završila rezultatom 83:58.

Vasilije Micić je otvorio poslednju deonicu susreta pogotkom za tri poena, ali tada je već bilo jasno ko će izaći kao pobednik u ovom duelu. Nisu više "orlovi" imali pritisak, usledile su trojke Gudurića, pa i Dobrića, ipak daleko od toga da je stala američka mašina za postizanje poena. 

Kako je vreme odmicalo, videlo se da će Sjedinjene Američke Država da postignu više od sto poena, što su uspeli i da urade dva minuta pred kraj okršaja. Mora se priznati da je ovo bila ubedljiva pobeda Amerike, ali ovo je samo pripremni meč, videćemo šta će biti na Olimpijskim igrama.

Najefikasniji u timu Sjedinjenih Američkih Država bio je Stef Kari sa postignutih 24 poena, odličan je bio  Bem Adebajo sa 17, dok je Entoni Edvards postigao poen manje. 

U našem taboru, Nikola Jokić je imao dabl-dabl učinak sa 15 poena i 11 skokova, Aleksa Avramović je postigao 14, a Filip Petrušev 11.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

Članovima "Balkanskog kartela" produžen pritvor! Za dvojicu sud prihvatio jemstvo
Kriminalna grupa

Članovima "Balkanskog kartela" produžen pritvor! Za dvojicu sud prihvatio jemstvo

Organizatorima i članovima ogranka Balkanskog kartela produžen je pritvor u trajanju do 60 dana, dok je prema osumnjičenom D. Đ. pritvor zamenjen merom zabrane napuštanja boravišta uz elektronski nadzor, dok je prema osumnjičenima R. R. i V. S. prihvaćeno jemstvo. Ukoliko R. R. i V.S. uplate jemstvo i Višem sudu u Beogradu dostave dokaz o uplati, pritvor će im biti zamenjen merom zabrane napuštanja boravišta uz elektronski nadzor, potvrđeno je u Višem sudu u Beogradu.

17.07.2024

17:02

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija