11.08.2024.

15:03

Foto: Tanjug

Sport

Kapiten Bogdan veličao ekipu: Svi smo se podredili cilju tima!

Sjajni šuter Atlanta Hoksa opet je bio nosilac ekipe uz Nikolu Jokića, ali nije želeo da veliča pojedince u velikom uspehu i osvajanju bronzane medalje na Olimpijskim igrama.

Zajedništvo nije odjednom nastalo. To se gradilo na treninzima, utakmicama. Imamo ogromno poštovanje jedni prema drugima. Cilj tima smo stavili ispred naših individualnih. Od samog starta smo imali velike ambicije i to nam je bila ogromna motivacija. Trudili smo se da što više vremena provodimo zajedno kako bismo izgradili što bolji odnos - rekao je popularni Bogi.

Informer

Bogdan protiv Nemačke

Iako smo jedina dva poraza na turniru doživeli od kasnijeg osvajača, moćnog "drim tima" Sjedinjenih Američkih Država, Bogdanović priznaje da mu je najteža utakmica bila protiv Južnog Sudana u trećem kolu grupe C.

Meni je najteža utakmica na turniru bila protiv Južnog Sudana. Istrošili smo se u mečevima pre tog, oni su nas baš namučili, a onda je usledila Australija i rezultatski zaostatak. Celu utakmicu smo gubili, jednom i 20ak razlike... Takve situacije nas čine jačim i ujedinjuju nas - objasnio je Bogdan.

Informer

Kao porodica - Bogdanović, Avramović i Dobrić

Za kraj se zahvalio porodici na podršci i još jednom ukazao na zajedništvo koje vlada u timu.

- Zahvalio bih se porodici. Svima su nam najveæa podrška. Napravili smo atmosferu prijateljsku u timu od samog poèetka. Nismo mnogo menjali ekipu i to se osetilo. Jako smo zadovoljni rezultatom - kazao je Bogdanović.