15.08.2024.

17:04

Foto: Starsportphoto

Sport

Umesto Zvezde u NBA ligu? Amerikanci veruju da Petruševu treba pružiti drugu šansu u najjačoj ligi sveta!

Nakon završetka Olimpijskih igara u Parizu, gde je košarkaški turnir pružio izvanredna uzbuđenja, prestižni sportski medij ESPN je sastavio listu od sedam košarkaša koji su se svojim nastupima istakli na svetskoj sceni, a nisu deo NBA lige. Među njima se nalazi i jedan srpski reprezentativac.


Filip Petrušev je jedan od igrača koji se našao na ovoj listi. Ovaj talentovani centar, koji trenutno igra za grčki Olimpijakos, dominirao je na Olimpijskim igrama u dresu Srbije. Sa prosekom od skoro 10 poena po utakmici, Petrušev je pokazao da ima sve što je potrebno za NBA nivo. ESPN smatra da, sa svojih 24 godine, Petrušev još uvek nije dostigao svoj puni potencijal i da zaslužuje novu šansu u najjačoj ligi sveta. Pored glasina o mogućem prelasku u Crvenu zvezdu, spekuliše se da bi njegov povratak u NBA mogao biti sledeći korak u njegovoj karijeri.

Informer


Osim Petruševa, na listi se nalaze i još dva bivša igrača Partizana, Matijas Lesor i Karlik Džons, kao i trenutni član crno-belih, Bruno Kaboklo. Lesor i Džons su već dobro poznati ljubiteljima evropske košarke, ali ESPN veruje da njihova atletska sposobnost i košarkaško znanje mogu da donesu dodatni kvalitet NBA timovima. Kaboklo, sa svojom impozantnom visinom i fleksibilnošću na terenu, već je privukao pažnju tokom svog boravka u Partizanu, a dominacija na Olimpijskim igrama dodatno je potvrdila njegov potencijal.


Još jedan košarkaš koji je zaslužio mesto na ESPN-ovoj listi je Vili Ernangomez iz Španije. Ovaj iskusni centar, koji je već imao prilike da se dokaže u NBA ligi, svojim igrama u Parizu pokazao je da i dalje može da doprinese na najvišem nivou.


Lista je zaokružena sa Džoša Hokinsona iz Japana i Geršona Jabuselea iz Francuske, koji su takođe pokazali da mogu da budu značajni faktori u NBA ligi.