26.08.2024.

12:10

Foto: Starsportphoto©

Sport

Pojačanja: Zvezda na krilima domaćih igrača, Partizan veruje strancima!

Crvena zvezda je na vrhu liste po broju domaćih košarkaša - čak 63%, dok je Partizan na poslednjem mestu sa 33% igrača iz Srbije.

Bajern i Žalgiris su izjednačeni na drugom mestu sa 57% Nemaca u sastavu, dok je Asvel odmah iza njih sa 54% francuskih igrača. Zajedno sa crno-belima, na začelju je i debitant u eliti Pariz.

Informer

Ove sezone drugi akteri u derbiju

Crvena zvezda je, još ranije, najavljivala sastav koji će većinski činiti srpski košarkaši, a to su obećanje i ispunili.

Crveno-beli dres zadužio je Uroš Plavšić, dok su se u klub vratili Nikola Kalinić, Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić. Takođe, aktivno se radi na angažmanu Filipa Petruševa, još jednog košarkaša koji je nastupao na Malom Kalemegdanu u prošlosti. Na sve to, uprava aktuelnog prvaka zadržala je kostur sačinjen od Nemanje Nedovića, Miloša Teodosića, Branka Lazića i Luke Mitrovića, a mladi Andrej Kostić je zadržan u timu.

Sa druge strane, Partizan se odlučio za radikalniji pristup nakon nešto lošije prošle sezone. Tim je potpuno promenjen oko Balše Koprivice, a u Humsku su stigla izuzetno zvučna imena.

Informer

Moćan tim Partizana

Crno-beli su priznali da prvobitno nije bila namera da se rekonstruiše kompletan roster, ali nisu ni krili zadovoljstvo odrađenim poslom.

"Parnom valjku" se vratio Vanja Marinković, mladi Aleksa Dimitrijević i Mitar Bošnjaković su dobili priliku, a stigao je i Aleksej Pokuševski iz NBA lige.

Informer

Veliko pojačanje - Aleksej Pokuševski

Sastav Željka Obradovića pojačali su i Mario Nakić i Arijan Lakić, koji su protekle sezone imali zapažene uloge u ABA ligi za Igokeu, odnosno Zadar.

Prvi "večiti derbi" između beogradskih rivala na programu je 21. novembra u okviru Evrolige, a domaćin je Crvena zvezda.