• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

21.08.2024

12:46

Ostoja o pojačanjima, statusu Nanelija i ciljevima: Nije važno da li sam ja zadovoljan!

Starsportphoto©

Partizan

Ostoja o pojačanjima, statusu Nanelija i ciljevima: Nije važno da li sam ja zadovoljan!

Podeli vest

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović (45) gostujući na TV "Prva" govorio je o predstojećoj sezoni, silnim pojačanjima, ali i pojedinim igračima čiji status i dalje nije poznat.

"Parni valjak" je u odnosu na prošlu sezonu zadržao samo Balšu Koprivicu, a potpuno izmenjeni sastav predstavljen je u ponedeljak veče na spektakularnoj "crno-beloj simfoniji".

Prepuna MTS Dvorana po prvi put je ugledala košarkaše koji će u sezoni 2024/2025. predstavljati tim iz Humske. Mijailović ističe da nisu samo navijači bili oduševljeni, već i novi igrači Partizana.

Sa nekoliko igrača sam razmenio poruke, doživeli su nešto što nikada nisu. Shvatili su da ako neko igra za grb Partizana, navijači mu vraćaju slavom. Sve je prošlo kako smo zamišljali, ali najmanje je važno da li sam ja zadovoljan, već su bitni ljudi koji su bili tamo i kraj malih ekrana. Oni su poslali puno emotivnih poruka što smo i očekivali. Napravili smo remont celog tima i hteli smo da im pokažemo šta ih očekuje u sezoni - rekao je rođeni Čačanin.

Foto: Starsportphoto

Novajlije oduševljene

Klub su početkom leta napustili mnogi igrači, među kojima i nosioci Kevin Panter, Zek Ledej i PiDžej Doužer. 

Međutim, ime Džejmsa Nanelija nije se pominjali ni među odlazećim, ali ni među igračima koji ostaju u klubu. Mijailović kaže da je situacija sa iskusnim bek šuterom i dalje zamršena.

Radi se o jako dobrom momku. Ne smemo zaboraviti incident sa igračem Zvezde koji se desio na kraju prošle sezone. Željko Obradović je doneo odluku da ne igra finale, iako je bio najbolji igrač prethodnog meča. Ali zamislite da se incident odigrao na utakmici, pa da nas Evroliga disvalifikuje. Uz ugovor igrači potpisuju i disciplinski pravilnik, koji mora da se poštuje. Naneli je kažnjen jer se potukao sa igračem Zvezde. Sada smo u vakuum periodu, nismo se ni oprostili od njega - objasnio je prvi čovek Partizana.

Foto: abaliga.com

Džejms Naneli

Sličan status, to jest nepoznat, ima i Bruno Kaboklo. Brazilski centar je u više navrata pokušavao da napusti Humsku, ali je tim izrazio želju da ga zadrži.

Prema rečima Mijailovića, Kaboklo do kraja sezone neće nigde.

Ne možete da dođete u sitauciju da Kaboklo ode pre kraja takmičarske sezone. On je igrač pod ugovorom, i on je prekšio discipliski pravilnik, jer nije razumeo menadžera da može ranije da ode. Mi tako funkcionišemo, poštujemo disciplinski pravilnik - podvukao je.

Foto: EPA

Bruno Kaboklo

Trener crno-belih Željko Obradović je juče otkrio da je primarni cilj dobijanje "B" licence Evrolige sledeće godine, što bi značilo trogodišnje učešće u društvu najboljih.

Isti prioritet ističe i Mijailović, uz obrazloženje da je mnogo lakše poslovati i dogovarati nove igrače sa takvom vrstom sigurnosti.

- Ovo je najbolji tim koji smo mogli da napravimo. Pošto imate situaciju da je naš život skuplji nego prošle godine, u skladu sa inflacijom je i naš budžet veći. Ne bih licitirao o ciframa. Mi se borimo za "B" licencu, koja je trogodišnja. Ne pričamo o "A" licenci, već o "B" licenci, jer je jako važno da javnost to razume. To će biti čudo ako se dogodi. To znači dugoročne ugovore i kontinuitet kojim može da se planira na duže staze. Garantujemo neki novac, lakše se potpisuju igrači sa trogodišnjim, nego jednogodišnjim ugovorima - rekao je Ostoja.

Foto: Starsportphoto

Neki novi Partizan

Među igračima koji su bili na "listi želja" uprave Partizana nalazio se i Čima Moneke. Predsednik priznaje da je kontakt između dve strane ostvaren, ali Baskonija nije želela da pristane na rastanak sa Nigerijcem.

- Poslali smo ponudu za obeštećenje i Baskonija je odbila. Ona nije bila tako mala, neću govoriti o ciframa jer nije korektno. Ali on je bio igrač pod ugovorom, a kroz medije se napravila atmosfera da je to već gotova stvar - zaključio je Mijailović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija