10.09.2024.

14:19

Foto: Starsportphoto

Sport

Nezapamćeno! Srbija nema ni selektora ni predsednika, otišao i direktor

Kari je na klupu Srbije u ovom mandatu došao u septembru 2021.  Odveo je našu selekiciju na Mundobasket 2023. godine gde je osvojio srebrnu medalju i tako obezbedio učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, sa kojih se vratio sa bronzanom medaljom.

Pešić je za Politiku potvrdio da će predsednik KSS morati da traži novog selektora. Doduše, problem je što KSS trenutno nema ni predsednika, ni izvršnog direktora.  Predrag Danilović i Dragan Tarlać su napustiti Savez.

Dugogodišnji predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović podneo je ostavku na tu funkciju nešto pre kraja drugog mandata, koji mun ističe u decembru. Iako je mogao da ostane na funkciji do kraja godine, povukao se sa funkcije nakon Olimpijskih igara. Što se tiče njegovog naslednika, mediji su spekulisali o  Žarku Zečeviću i Nebojšu Čoviću. Rok za podnošenje kandidatura je 24. septembar, a nedelju dana kasnije odlučivaće se o tome ko će u narednim godinama biti predsednik KSS.

Informer

Takođe, KSS je napustiio i Pešićev najbliži saradnik, izvršni direktor košarkaške reprezentacije Dragan Tarlać. Nekadašnji reprezentativac  postao je sportski direktor Bajerna iz Minhena.
Naravno, novi selektor biće primarni posao novog predsednika KSS, koji će potom morati da dovede i novog izvršnog direktora.

Vremena nema. Srbija u novembru ima dva meča protiv Danske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, prvo na gstućem terenu 21. novembra, a tri dana kasnije i u Srbiji.