• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

27.08.2024

16:08

KSS ostao bez predsednika! Danilović podneo ostavku!

Starsportphoto

Košarka

KSS ostao bez predsednika! Danilović podneo ostavku!

Podeli vest

Proslavljeni košarkaš je na današnjoj sednici Upravnog odbora KS Srbije saopštio da neće više biti na čelnoj funkciji.

Ostavka Predraga Danilovića (54) zvanično stupa na snagu od 1. oktobra 2024. Odlazak čuvenog asa iz predsedničke fotelje bio je najavljen odmah po završetku Olimpijskih igara u Parizu, na kojim je naša reprezentacija, predvođena selektorom Svetislavom Pešiće, osvojila treće mesto i bronzanu medalju.

Sada je to dobilo i zvaničnu potvrdu, pa se legendarni igrač, posle skoro osam godina, povlači sa mesta prvog čoveka "srpske kuće košarke".

Podsetimo, Danilović je 15. decembra 2016. na čelu KSS zamenio Dragana Đilasa. Od tada je muška selekcija, pored pomenute bronze, osvojila još srebra na Evropskom prvenstvu u Turskoj 2017. i Mundobasketu u Manili prošle godine.

Kada je reč o ženskoj reprezentaciji, osvojena je titula prvaka Evrope 2021. u Španiji, kao i bronza na EP 2019. u Srbiji.

Foto: Starsportphoto

Predrag Danilović u razgovoru sa Svetislavom Pešićem

Pre nego što je preuzeo vođenje Saveza, nekada sjajni šuter bio je od 2006. do 2015. predsednik KK Partizan. Kao igrač, Saša Danilović je sa crno-belima pokorio Evropu 1992, a nastupao je još za Virtus iz Bolonje, Majami i Dalas. Sa državnim timom ima srebro sa OI u Atlanti 1996, dva zlata i jedno srebro sa EP.

Podsetimo, prethodnih dana se spekulisao da će njegov naslednik na čelu Saveza biti takođe bivši košarkaš Marko Kešelj, dok "Sportski žurnal" piše da za te pozicije figuriraju Nebojša Čović i Žarko Zečević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Nemoćni Đilas u besu napada i TVN1!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Nemoćni Đilas u besu napada i TVN1!

Koliko je Đilas sujetan, i koliko ne trpi kritiku, dokazuje njegov današnji napad (27.8.2024.) na N1 i njihovog kolumnistu, Predraga Đukanovića, koji je pre tri dana objavio kolumnu na N1, pod nazivom „Opoziciji fali Teodosić".

27.08.2024

15:19

TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast! (VIDEO)
Live TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast! (VIDEO)

SAD se sprema za obojenu revoluciju u Gruziji. Ruske snage izvele su masovne udare. Kijev napadnut dronovima u više talasa. Kada pomislimo da je došlo vreme da se smire tenzije u svetu, događaji u prethodnih četrdeset osam sati govore suprotno. Na ove i sve druge važne svetske teme u emsiji "Rat uživo" govorili su Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost i general Vinko Pandurević.

26.08.2024

22:15

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija