• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

24.03.2024

08:16

Danilović o Bjelici: On je druge igrače činio boljim!

Starsportphoto

Košarka

Danilović o Bjelici: On je druge igrače činio boljim!

Podeli vest

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović zahvlio se Nemanji Bjelici na svemu što je uradio tokom duge karijere.

Prvi čovek KSS kaže da je naš legendarni reprezentativac bio neko ko druge igrače, na terenu i van njega, činio boljim.

- Nemanji na prvom mestu želim dobro zdravlje i puno uspeha nakon bogate košarkaške karijere. Na terenu i van njega, bio je neko ko druge čini boljim i od koga su saigrači već u ranoj fazi karijere mogli dosta toga da nauče. U ime Košarkaškog saveza Srbije, želim posebno da mu se zahvalim na doprinosu koji je našoj košarci dao kroz reprezentativne selekcije - rekao je Danilović za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Bivši košarkaš Crvene zvezde i reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica posle  20 godina odlučio je da kaže zbogom košarci. 

Bjelica je u mlađim kategorijama nastupao za Partizan i Superfund. Seniorsku karijeru je proveo u Trajskirhen Lajonsima, Crvenoj zvezdi, Baskoniji, Fenerbahčeu, Minesoti, Sakramentu, Majamiju, Golden Stejtu i Fenerbahčeu. Od 2009. godine je igrao za reprezentaciju Srbije. Osvojio je srebro te godine na Evropskom prvenstvu i zlato na Univerzijadi.

Foto: Starsportphoto

Nemanja Bjelica završio karijeru

 

"Posebnu zahvalnost dugujem trojici naših velikih trenera, bez kojih košarka u Srbiji ne bi danas bila ovako cenjena i voljena. Oni su me, svako na svoj način, naučili sta znači igra za reprezentaciju i kako bi trebalo braniti zastavu i grb naše Srbije. Svetislav Pešić me je prepoznao kao igrača, dao mi šansu i pružio veliku podršku. Dušan Ivković me je uvrstio u reprezentaciju čiji sam dres godinama sa velikim ponosom nosio, a uz Željka Obradovića sam u Fenerbahčeu igrao najbolju kosarku u životu i postao MVP Evrolige. U NBA sam potpuno promenio način igre, ali ne žalim... Žarko Đurišić tokom boravka u Minesoti, zatim Vlade Divac i Peđa Stojaković u Sakramentu, dali su mi novi podsticaj i snažno me gurali u nove pobede", naveo je sada već bivši košarkaš. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija