10.09.2024.

13:51

Foto: ATA Images

Sport

Oglasio se Pešić! Stavio tačku: Tražite novog trenera...

Posle informacija da je Srbija ostala bez selektora, jer je Pešiću istekao ugovor nakon Olimpijskih igara, iskusni stručnjak se oglasio i potvrdio da odlazi.

Pešić ističe da neko drugi treba da nastavi ono što je on započeo, ali da će uvek biti na raspolaganju srpskoj košarci.

- Predsednik KSS-a Predrag Danilović podneo je ostavku. Kako sam razumeo, uradio je to da bi omogućio novom rukovodstvu saveza da na početku novog olimpijskog ciklusa formira novi stručni štab i ciljeve. Što se mene lično tiče, još pre Pariza saopštio sam da neko drugi treba da nastavi ono što sam započeo. Pošto vidim da me neki nisu dobro čuli, sada im poručujem, da odgovorni – oni koji će ubuduće voditi KSS – treba da znaju da između ostalog moraju da traže i novog trenera. Ja ću, naravno, uvek biti na raspolaganju srpskoj košarci, ali ću se okrenuti nekim drugim ciljevima i projektima za koje nisam imao vremena zato što sam 24 časa dnevno bio u službi nacionalnog tima Srbije - rekao je za Politiku Svetislav Pešić.

Informer

Kari je na klupu Srbije u ovom mandatu došao u septembru 2021. Odveo je našu selekiciju na Mundobasket 2023. godine gde je osvojio srebrnu medalju i tako obezbedio učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, sa kojih se vratio sa bronzanom medaljom.

Podsećamo, pored toga što reprezentacija nema selektora, KSS trenutno nema ni predsednika, ni izvršnog direktora  Predrag Danilović i Dragan Tarlać su napustiti Savez.