• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

10.09.2024

14:19

Nezapamćeno! Srbija nema ni selektora ni predsednika, otišao i direktor

Starsportphoto

Košarka

Nezapamćeno! Srbija nema ni selektora ni predsednika, otišao i direktor

Podeli vest

Ugovor Svetislava Pešića sa reprezentacijom Srbijom se zvanično završio po završetku Olimpijskih igara, neće biti produžen, pa će reprezentaciju u narednom olimpijskom ciklusu predvoditi novi selektor.

Kari je na klupu Srbije u ovom mandatu došao u septembru 2021.  Odveo je našu selekiciju na Mundobasket 2023. godine gde je osvojio srebrnu medalju i tako obezbedio učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, sa kojih se vratio sa bronzanom medaljom.

Pešić je za Politiku potvrdio da će predsednik KSS morati da traži novog selektora. Doduše, problem je što KSS trenutno nema ni predsednika, ni izvršnog direktora.  Predrag Danilović i Dragan Tarlać su napustiti Savez.

Dugogodišnji predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović podneo je ostavku na tu funkciju nešto pre kraja drugog mandata, koji mun ističe u decembru. Iako je mogao da ostane na funkciji do kraja godine, povukao se sa funkcije nakon Olimpijskih igara. Što se tiče njegovog naslednika, mediji su spekulisali o  Žarku Zečeviću i Nebojšu Čoviću. Rok za podnošenje kandidatura je 24. septembar, a nedelju dana kasnije odlučivaće se o tome ko će u narednim godinama biti predsednik KSS.

Foto: AP/Photo

Svetislav Pešić

 

Takođe, KSS je napustiio i Pešićev najbliži saradnik, izvršni direktor košarkaške reprezentacije Dragan Tarlać. Nekadašnji reprezentativac  postao je sportski direktor Bajerna iz Minhena.
Naravno, novi selektor biće primarni posao novog predsednika KSS, koji će potom morati da dovede i novog izvršnog direktora.

Vremena nema. Srbija u novembru ima dva meča protiv Danske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, prvo na gstućem terenu 21. novembra, a tri dana kasnije i u Srbiji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija