• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

11.08.2024

12:50

(ANKETA) Kari Pešić ne zna šta dalje, a šta Vi mislite?

AP/Photo

Košarka

(ANKETA) Kari Pešić ne zna šta dalje, a šta Vi mislite?

Podeli vest

Selektor Srbije Svetislav Pešić (74) priznao je posle osvojene bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu da ne zna da li će ostati na čelu nacionalnog tima, pa mi pitamo Vas, šta mislite da treba da uradi?

Ako je posle osvojenog srebra prošlog leta na Svetskom prvenstvu u Manili i dalje bilo zlih jezika koji su smatrali da je popularnog Karija vreme pregazilo, ovogodišnja najveća smotra sportista pokazala je suprotno.

Ponovo je stručnjak iz Pirota očitao čas košarke i jedini propisno preznojio moćan tim Sjedinjenih Američkih Država. Velika je šteta što je skalp "drim tima" za dlaku izmakao, ali ostaće upamćeno to polufinale i posle demoliranje nemoćnih Nemaca u meču za bronzano odličje.

Foto: AP/Photo

Amerikanci "pobegli sa lopate"

Jasno je da je krah na Evropskom prvenstvu 2022. i poraz od Italije u nokaut fazi bio posledica neuigranosti ekipe, a ne taktičkih grešaka.

Neki kažu da je ovo idealna prilika da se Pešić oprosti od reprezentacije i uzde preda nekom mlađem, ali mi, mnogobrojni navijači Srbije kažemo, dajte mu još jedan Olimpijski ciklus, odnosno četiri godine mandata!

Hajde da ponovo okupimo ove momke (sa zdravim Jovićem ovoga puta), pa da na sledećim Igrama, usred Los Anđelesa 2028. potučemo domaćina u finalu. Ako se opet ne umešaju neka "čudna" pravila i žrebovi usred turnira....

Potpuno očekivano, nekadašnji trener Barselone sada ne želi da razmišlja mnogo o budućnosti, već ističe da će naredni period provesti sa porodicom i prijateljima.

Foto: AP/Photo

Svetislav Pešić

Na stranu "sebični" razlozi navijača koji žele da ga gledaju na klupi još dugo vremena, ali zamislite taj "poslednji ples" sa zlatom oko vrata u pomenutom "gradu anđela"?

A što da ne? Pokazali smo da možemo sa njima, otvoreno su priznali da smo ih samo mi namučili, Nemci su istakli "orlove" kao najjači tim na prvenstvu, tako da imamo pregršt razloga da se "ložimo".

Ako Pešić odluči da je ovo bio "poslednji rodeo" sa reprezentacijom, ko da ga nasledi?

Mislili smo da posle Aleksandra Đorđevića nema boljeg selektora, pogotovo kada je eksperiment sa Igorom Kokoškovom pošao po zlu.

Foto: AP/Photo

Igor Kokoškov

Sada je konkurencija nešto manja. Ranije se kao potencijalni kandidat pominjao pokojni Dejan Milojević, ali to, nažalost, nije moguće.

Neki kažu da bi Saša Obradović bio prava promena, neki drugi lobiraju za mladost na klupi pa predlažu Dušana Alimpijevića, ali to su neke druge teme.

Poenta ove ankete je da čujemo mišljenje Vas, naših cenjenih čitaoca o odluci Svetislava Pešića. 

Dok uživa u vrućem i slanom jagnjetu iz Pirot, uz hladno vino roze...

Anketa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Manipulativni N1! Montirali snimak ministarke Đedović Handanović, pokušaj izvrtanja istine
Politika

Manipulativni N1! Montirali snimak ministarke Đedović Handanović, pokušaj izvrtanja istine

Građani su preko kontakt centar Vlade Srbije koji je 9. avgusta počeo da radi, a koji je formiran kako bi stručnjaci pružali odgovore o projektu Jadar, postavljali različita pitanja, od ekoloških do ekonomskih, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, a potom je reagovala na pisanje tajkunske N1 koja je montirala snimak razgovora sa ministarkom.

11.08.2024

14:22

Mladići u Srbiji priznali da menjaju ponašanje prema devojkama u ovoj situaciji: Kada čujete razlog, zapanjićete se na šta obraćaju pažnju
Društvo

Mladići u Srbiji priznali da menjaju ponašanje prema devojkama u ovoj situaciji: Kada čujete razlog, zapanjićete se na šta obraćaju pažnju

Ako ste devojka ili žena onda ste sigurno nekada bili u situaciji da se tokom šetnje osetite uplašeno ili nebezbedno, kada vam se nepoznati muškarac dovoljno približi na ulici da možete da čujete njegove korake, zveckanje ključeva, nekad i svaki udah, što vam stvara nelagodu i tera da se što brže i spretnije udaljite i izbegnete potencijalnu "opasnost".

11.08.2024

14:17

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23