• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

11.08.2024

06:40

Na današnji dan: Zvezda "razbila" PSV na čuvenoj "Marakani"!

Starsportphoto

Fudbal

Na današnji dan: Zvezda "razbila" PSV na čuvenoj "Marakani"!

Podeli vest

Na današnji dan, 11. avgusta 2004. godine, fudbaleri Crvene zvezde su na "Marakani" savladali ekipu PSV-a rezultatom 3:2, u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona. Strelci za crveno-bele bili su Milan Dudić u 29, Boško Janković u 39, i Marko Pantelić u 59. minutu, dok su golove za goste upisali Park Đi Sung u 8. i Jon de Jong u 65. minutu.

Niko nije očekivao da će crveno-beli tog dana savladati ekipu, koja je pre ovog meča slovila za velikog favorita. Posle osam minuta potpunog presinga gostiju i napadačke akcije Park Đi Sunga, holandski klub je došao u vođstvo (1:0). Jan Venegor of Heselink poslao je dugu loptu u naš šesnaesterac, a sa 16 metara preciznim udarcem južnokorejski fudbaler je pogodio donji levi ugao gola.

To je u velikoj meri uticalo na koncentraciju kluba iz Ljutice Bogdana, koji je nakon toga bio zbunjen i bez ideje kako da se mentalno, ali i rezultatski vrati u igru. Međutim, preokret je usledio u 29. minutu igre. Aleksandar Luković je izveo slobodan udarac sa leve strane, a Milan Dudić je glavom izjednačio rezultat, što je probudilo navijače na "Marakani" (1:1).

Nastavili su crveno-beli nakon te ostvarene šanse da dominiraju terenom, a samo deset minuta kasnije došli su do vođstva. U 39. minutu, Boško Janković je udarcem kroz živi zid doneo prednost Crvenoj zvezdi. Domaći tim je mogao da poveća prednost i svega dva tri minuta nakon toga, ali je Dudićev udarac glavom prošao pored gola PSV-a.

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Zvezde

Drugo poluvreme je počelo velikim presingom protivnčke ekipe, koja je odlučila da preuzme stvar u svoje ruke. Ipak, šamar realnosti "opalili" su im crveno-beli u 59. minutu, zahvaljujući Marku Panteliću koji je glavom poslao loptu u mrežu za 3:1! PSV nije odustajao i izjednačio je u 66. minutu utakmice, zahvaljujući golu Džon de Jonga za 3:2.

Do kraja utakmice, obe ekipe su se usmerile na očuvanje rezultata. Trener Crvene zvezde, Ljupko Petrović, iz igre je izveo napadača Pantelića i pojačao sredinu terena uvođenjem Krivokapića. Poslednju šansu za izjednačenje imali su gosti u 90. minutu, ali je njihov napad olako sprečio golman Dišljeković.

Crvena zvezda: Dišljenković, Luković, Miladinović, Dudić, Biševac, Janković (Stojanović 90), Pantelić (Krivokapić 77), Perović (Tintor 88), Stančić, Žigić, Basta.

PSV: Gomez, Bogelund (Koku 46), Aleks, Bauma, Li, Ojer, Van Bomel, De Jong, Park, Venegor of Heselink, Bizli.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Dačić: MUP Srbije omogućio nesmetano odvijanje železničkog saobraćaja
Politika

Dačić: MUP Srbije omogućio nesmetano odvijanje železničkog saobraćaja

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je intervencijom policije jutros u 5.30 minuta, uz striktno poštovanje policijskih ovlašćenja, omogućeno nesmetano odvijanje železničkog saobraćaja i najavio krivične prijave protiv svih počinilaca krivičnih dela prekida međunarodnog javnog saobraćaja i ugrožavanja bezbednosti građana.

11.08.2024

07:53

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23