• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

06.08.2024

06:20

Na današnji dan: "Drim tim" otvorio Beogradsku arenu i savladao "orlove"!

Starsportphoto

Košarka

Na današnji dan: "Drim tim" otvorio Beogradsku arenu i savladao "orlove"!

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Amerike savladala je Srbiju i Crnu Goru 6. avgusta 2004. godine na otvaranju Beogradske arene.

Veliko nestrpljenje vlada među navijačima Srbije uoči današnjeg susreta sa Australijom na Olimpijskim igrama. Četa Svetislava Pešića sastaje se sa "kengurima" u borbi za polufinale turnira u Parizu, a ukoliko uspešno savladaju narednog rivala sledi im, verovatno, duel protiv Amerike. 

Odigrali su "jenkiji" i srpski košarkaši mnogo epsih mečeva tokom prethodnih 30ak godina, a jedan od najboljih baš na današnji dan - 6. avgusta 2004. godine. Američki "drim tim" gostovao je u srpskoj prestonici na otvaraju Beogradske arene. Meč je odigran u sklupu priprema za Olimpijske igre u Atini, a gosti su nakon 40 minuta atomske košarke slavili sa 76:60. 

Selektor Leri Braun imao je na raspolaganju najveće košarkaške zvezde za meč u Beogradu. Reprezentaciju Amerike predvodili su Alen Ajverson, Dvejn Vejd, Karmelo Entoni, Lebron Džejms, Tim Dankan i mnogi drugi. Na klupi su pored legendarnog Brauna sedeli još Greg Popovič, Roj Vilijams i Olivern Parnel. 

Amerikanci su, bez mnogo problema, savladali Srbiju i Crnu Goru u Beogradu, a sve to najavilo je brodolom naše reprezentacije na Olimpijskim igrama. "Plavi" su na kraju učešće završili već u grupnoj fazi sa samo jednom pobedom i čak četiri poraza. Sa druge strane, "jenkiji" su eliminisani u polufinalu od strane tadašnjeg olimpijskog šampiona - Australije. 

SRBIJA I CRNA GORA: Bodiroga, Popović, Ostojić, Radmanović, Rakočević, Šćepanović, Avdalović, Drobnjak, Krstić, Vujanić, Tomašević, Pavlović. Selektor: Željko Obradović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Đilasov huligan na opozicionom skupu u Osečini! Čovek koji priželjkuje ujedinjenje lažne države i Albanije ponovo pravi haos na ulicama!
Politika

Đilasov huligan na opozicionom skupu u Osečini! Čovek koji priželjkuje ujedinjenje lažne države i Albanije ponovo pravi haos na ulicama!

Aktivista Nikola Ristić, siledžija tajkuna Dragana Đilasa i plaćenik Dojče velea koji je u žižu javnosti dospeo nakon što je besramno maltretirao, vređao i pretio aktivistkinji Srpske napredne stranke Jeleni Milosavljević na Banovom brdu, čovek koji priželjkuje ujedinjenje takozvanog Kosova i Albanije, pojavio se na protestu sinoć u Osečini.

06.08.2024

07:01

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija