• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B:

05.08.2024

19:29

Tako radi odgovoran klub! Liverpul dovodi najboljeg golmana Evropskog prvenstva!

EPAimages

Fudbal

Tako radi odgovoran klub! Liverpul dovodi najboljeg golmana Evropskog prvenstva!

Podeli vest

Mamardašvili sve bliži "Enfildu" gde će pravu šansu dobiti tek naredne sezone.

Fudbaleri Gruzije bili su hit nedavno završenog Evropskog prvenstva. Debitant je, uprkos teškoj konkurenciji u grupi, uspeo da se dokopa osmine finala, ali su tamo naleteli na kasnijeg šampiona - Španiju. Selektor Vili Sanjoj u svom sastavu imao je nekoliko "heroja", a prvi među jednakima bio je golman - Giorgi Mamardašvili. 

Reč je o mladom čuvaru mreže koji je na Evropskom prvenstvu bio najbolji. Bez dileme. Vukao je Gruziju, branio i moguće i nemoguće, a samim tim privukao pažnju brojnih evropskih velikana. Već dve godine 23-godišnji golman brani na vrhunskom nivou u dresu Valensije i sve su prilike da će ovog leta napustiti "Mestalju". 

Za Mamardašvilijeve usluge raspituje se veliki broj klubova, ali bi on - mimo očekivanja, na kraju mogao da završi u Liverpulu. Suštinski, "redsima" nije potreban novi golman budući da Arne Slot na raspolaganju ima Alisona. Brazilac će narednu sezonu provesti na "Enfildu", no, moguće je da će kroz godinu dana on biti prodat. 

Foto: Tanjug/AP

 

Čelnici engleskog velikana gledaju u budućnosti i spremni su da već sada angažuju njegovog naslednika - Mamardašvilija. Navodno, "redsi" su za njegov potpis spremni da izdvoje traženih 30.000.000 evra, ali se Gruzini ne greje klupa na "Enfildu". Liverpul i za to ima rešenje! 

Plan je da Mamardašvili bude kupljen ovog leta kako ga neko od konkurenata ne bi ugrabio nakon čega će Gruzin biti poslat na pozajmicu. Perspektivni čuva mreže mogao bi da završi u Bormutu gde bi se privikavao na standarde Premijer lige, a onda narednog leta dobije "jedinicu" u Liverpulu. 

Valensija je raspoložena da proda Mamardašvilija budući da je pre dve godine kupljen za samo 850.000 evra iz Dinamo Tbilisija... 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Evropa da se pripremi za Trampa! SAD će se odreći i globalne hegemonije i liberalizma, za evropski establišment to je horor!
Analiza Blumberga!

Evropa da se pripremi za Trampa! SAD će se odreći i globalne hegemonije i liberalizma, za evropski establišment to je horor!

Odustajanje Amerike od svoje globalne uloge nije počelo sa Trampom, već zaokretom Baraka Obame ka Aziji. Haris će, ako dođe na čelo SAD, morati da se obračuna u Kongresu ne samo sa konzervativnim republikancima, već i sa antiglobalistima raznih vrsta u svojoj Demokratskoj partiji, a SAD će napustiti ili svoju globalnu hegemoniju ili liberalizam - možda i oboje

05.08.2024

19:04

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija