• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

10.09.2024

06:34

Jokić, a pre Kukoč i Bodiroga! Pešić iskreno o tome ko je najbolji igrač kog je trenirao

Reuters

Košarka

Jokić, a pre Kukoč i Bodiroga! Pešić iskreno o tome ko je najbolji igrač kog je trenirao

Podeli vest

Nikola Jokić je jedan od najboljih košarkaša sa kojim je imao priliku da radi, priznao je selektor košarkaškaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić.

Selektor "orlova" je prisustvovao Memorijalnoj utakmici u čast Dražena Petrovića u zagrebačkoj "Areni", u kojoj je bio oko 15.000 navijača, a u razgovoru za hrvatski portal Index upozori je na probleme, pričao o stanju u srpskoj košarci...

Dobio je i jedno zanimljivo pitanje. Upitan je selektor Srbije ko je najbolji igrač sa kojim je imao priliku da radi.

Foto: profimedia

Nikola Jokić

 

- Nikola Jokić. Sad je najbolji Jokić. Pre njega to su bili Kukoč i Bodiroga - jasan je bio Svetislav Pešić.

Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

 

 

Pešić misli da drim-tim iz 1992. godine nije bolji od ovog koji se pojavio u Parizu na Olimpijskim igrama, a koji umalo "orlovi" nisu pobedili.

- Naravno da je i danas potencijal i broj talentovanih igrača i dalje na strani Amerike, posebno kad ih upoređujemo s malim zemljama poput Hrvatske ili Srbije, to je činjenica, a to je ono što me izuzetno veseli, da je košarka u celom svetu otišla velikim koracima napred. Početak približavanja je počeo već u '70, ali kulminacija je bila s Draženom, Kukočem, Rađom, Divcem... Generacijom koja je u svetsku košarku donela najpre talenat. Tako da je prošlo doba kad smo svi padali u nesvest kad bismo videli Amerikance i prošlo je vreme kad su bili nepobedivi kao što su bili u Barseloni. Mnogi kažu: "Drim-tim iz 1992.  je najbolji". E, nije, nemoguće je da je najbolji kad je košarka danas puno bolja i popularnija u čitavom svetu, pa tako i u Americi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija