14.09.2024.

13:15

Foto: Starsportphoto

Sport

Rusi žele Zvezdu i Partizan!

Ilona Kortsin je u intervjuu za Mozzartsport govorila o VTB ligi, situaciji u Evroligi, Partizanu, Crvenoj zvezdi... Rusi su još jednom pokazali da izuzetno cene naše klubove.

- Razmišljamo o velikoj prilici da zaigramo sledeći Superkup u Srbiji. Partizan je već bio u Moskvi pre dva leta, sada je i Crvena zvezda. Bilo bi sjajno da mi dođemo u Srbiju i da oba beogradska kluba igraju zajedno na turniru. Svakako nećemo biti u Moskvi za naredni turnir zbog zauzetosti dvorana, gledamo neku destinaciju i Beograd je svakako opcija zbog velikih prijateljstava koje imamo u Srbiji. Ipak, sve je to u budućnosti, a za nas je teško da planiramo. Nadamo se, ali ne mogu da garantujem - rekla je Ilona Kortsin.

Zvezda je trenutno u Moskvi gde učestvuje  na VTB Superkupu.  Izgubila je od moskovskog CSKA sa 94:92, a deklasirala ekipu Lokomotive Kubanj sa 85:76. 

- Veoma sam zadovoljna što smo uspeli da dovedemo dva tima kao što su Crvena zvezda i Bešiktaš. Zahvalna sam im jer je ovo teško vreme za nas. Naši navijači su imali priliku da vide najbolje ruske timove protiv dva tima koja igraju velike uloge u Evroligi i Evrokupu. Nažalost ovo će biti jedina prilika ove sezone da vide ovako nešto jer mi i dalje ne igramo internacionalna takmičenja.

Ruski klubovi zbog sankcija  usled rata sa Ukrajinom ne mogu da se takmiče u Evropi. 

- VTB i naši klubovi uspevaju da održe visok kvalitet organizacija, ali i plata. Bez obzira na sve, košarka je sport, a trebalo bi da sport i politika nemaju nikakve veze jedno sa drugim. Želeli bismo da pripredimo našim ljubiteljima košarke radost i da gledaju zanimljive utakmice visokog kvaliteta. Mislim da u tome i dalje uspevamo.