• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

13.09.2024

18:16

Zvezda na pogon srpskih reprezentativaca! Crveno-beli srušili Lokomotivu u Moskvi

kk crvena zvezda

Crvena zvezda

Zvezda na pogon srpskih reprezentativaca! Crveno-beli srušili Lokomotivu u Moskvi

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su u Moskvi ekipu Lokomotive Kubanj sa 85:76 (23:16, 22:27, 20:16, 20:17) u okviru VTB Superkupa.

Crveno-belima ovo je prvi trijumf na pripremnom turniru pred početak nove sezone, pošto je juče tesno izgubila od moskovskog CSKA rezultatom 94:92. Srpski šampion je ovom pobedom osvojio drugo mesto u A grupi na turniru, tako da će se u subotu boriti za treće mesto sa poraženim iz večerašnjeg meča u kom se sastaju Zenit i Uniks. 

Ekipa sa Malog Kalemegdana predvodili su reprezentativci Srbije Ognjen Dobrić sa 20 poena i šest skokova i Uroš Plavšić sa dabl-dabl učinkom od 16 poena i deset skokova. Dvocifreni su bili još Kodi Miler-Mekitajer sa 11 poena, kao i Jago dos Santos sa 10 poena.

 

 

U Lokomotivi posebno se istakao Bi Džej Džonson sa 19 poena, a pratio ga je nekadašnji igrač Partizana Patrik Miler sa 17 koševa. 

Ono što posebno može da raduje navijače Zvezde jeste partija Plavšića, koji je u odsustvu Džoela Bolomboja iskoristio svaki minut na terenu i pokazao da će biti veliko pojačanje za srpskog šampiona ove sezone. 

Foto: kk crvena zvezda

 

Izabranici Janisa Sferopulosa sporo su ušli u meč, što je domaća ekipa iskoristila i brzo povela sa 7:0. Ipak, produdili su se crveno-beli pre svih razigrali su se Ognjen Dobrić i Kodi Miler-Mekintajer, pa je Zvezda do kraja prve deonice imala plus sedam (23:16). Ekipa sa Malog Kalemegdana sredinom druge četvrtine imala je i devet poena viška, ali je ekipa iz Kubanja uhvatila priključka i do poluvremena prišla na koš zaostatka - 45:43.

 

Nastavak meča doneo je veliku borbu, a iako je Zvezda održavala prednost, rival je malo po malo smanjivao prednost i na kraju stigao do izjednačenja 55:55. U pravom trenutku "upalio" se sjajni Jago do Santos i poenima u seriji, a pridružio mu se i Plavšić, pa su crveno-beli poslednju deonicu dočekali sa plus šest - 65:59.

Pokušala je Lokomotiva u poslednjih deset minuta da preokrene, ali nisu imali odgovor na sjajnu Zvezdinu odbranu, dok su u napadu Plavšić i Dobrić pogodili veoma važne šuteve i odbili svaki pokušaj ruskog tima. Završnicu meča bila je isprekidana faulovima i slobodnim bacanjima, ali su crveno-beli uspeli da sačuvaju prednost i stignu do pobede. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Miloš Terzić: Podrška srpskom narodu za NATO generala Zdravka Ponoša po difoltu predstavlja besmislicu
Politika

Miloš Terzić: Podrška srpskom narodu za NATO generala Zdravka Ponoša po difoltu predstavlja besmislicu

Sve što podrazumeva podršku srpskom narodu i što ne ide na ruku Aljbinu Kurtiju za NATO generala Zdravka Ponoša po difoltu predstavlja besmislicu. Svojim postupcima Ponoš je nebrojeno puta dokazao da je najobičniji poslušnik srbofobnih ambasada, a koliko je štete naneo srpskoj državi i vojsci najbolje se može sagledati kroz američke depeše, gde se o njemu govori kao korisnom idiotu stranih obaveštajnih agencija u srcu srpskog bezbednosnog sistema, saopštio je član Predsedništva SNS Miloš Terzić u odgovoru Zdravku Ponošu.

13.09.2024

21:54

TV

Demokratije više nema u svetu, postoji samo vladavina jednog naroda! Oni određuju šta su ljudska prava! (VIDEO)
Live TV

Demokratije više nema u svetu, postoji samo vladavina jednog naroda! Oni određuju šta su ljudska prava! (VIDEO)

Troškovi servisiranja ogromnog američkog saveznog duga sada su veći od budžeta za odbranu, izjavio je izvršni direktor Tesle i Spejks Iksa Ilon Maks u popularnom podkastu. On je dodao da zemlja „izuzetno brzo bankrotira“. Američko ministarstvo finansija objavilo je krajem jula da je državni dug premašio 35 biliona dolara, što je skočilo za trilion u periodu od šest meseci. Profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka govorio je na ovu temu u "Info jutru" Informer televizije.

13.09.2024

12:42

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45