10.10.2024.

05:22

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezdaši u ekstazi, ovako izgleda tabela Evrolige! Ovo nikad nismo videli (FOTO)

Istorijski momenat na tabeli Evrolige. Zvezda je pobedila Baskoniju,  dok je Monako savladao Makabi na domaćem terenu (85:79), pa crveno-beli dele prvo mesto na tabeli sa skorom 2-0. Ovo je prvi put ikada da je crveno-beli tim otvorili sezonu sa dve pobede, pa su navijači bez sumnje oduševljeni. 

Monako je prvi ispred Zvezde samo zato što ima bolju koš razliku (+19), a Zvezda ima +10. Očigledno će regionalni šampion ove sezone biti više fokusiran na evropske obaveze kako bi se domogli  doigravanje na kraju ligaškog dela takmičenja.

Informer

Što se tiče preostala dva tima koja su odigrala po dve utakmice, Makabi i Baskonija imaju skor 1-1. Izraelci su na osmom mestu sa koš razlikom +1, a Španci na devetoj poziciji sa -1. Uslediće promene nakon utakmice koje su na programu u četvrtak. Trenutno su na 1-0  Fenerbahče, Panatinaikos, Anadolu Efes, Bajern Minhen i Žalgiris, dok su sa 0-1 Pariz, Partizan koji je na 11. poziciji, Asvel, Barselona, Real Madrid, Virtus Bolonja, Alba Berlin, Olimpijakos i Olimpija Milano.

Zvezda će šansu za treću pobedu tražiti na gostovanju Fenerbahčeu 15. oktobra, a u nastavku takmičenja čeka je paklen raspored. Dočekaće Barselonu, pa gostuje Realu i Žalgirisu, dok u Beograd stiže Panatinaikos. 

Crvena zvezda ulazi u seriju pakleno teških utakmica

15. oktobar - Fenerbahče - Zvezda
18. oktobar - Zvezda - Barselona
24. oktobar - Real - Zvezda
30. oktobar - Žalgiris - Zvezda
1. novembar - Zvezda - Panatinaikos