23.10.2024.

09:50

Foto: Starsportphoto

Sport

Reprezentacija ili Partizan? Jedan od najboljih igrača crno-belih propušta derbi sa Zvezdom!?

Iako do utakmice ima još skoro mesec dana, već sada se postavlja veliko pitanje – hoće li Lundberg dobiti dozvolu da napusti Partizan zbog ove reprezentativne obaveze.

Na dan kada Danska igra protiv Srbije, crno-beli imaju zakazan večiti derbi protiv Crvene zvezde u okviru Evrolige, što stvara komplikacije za trenera Željka Obradovića.

Informer

Ife Lundberg

Večiti derbi je jedan od najvažnijih mečeva u sezoni, a odsustvo jednog od ključnih igrača poput Lundberga moglo bi značajno da utiče na rotaciju Partizana.

Kada bude došlo vreme, pričaćemo o tome. Nemam pojma, niti mogu sada da razmišljam o tome – izjavio je Obradović, ostavljajući prostor za kasnije odluke.

Informer

Željko Obradović

I selektor Srbije, Svetislav Pešić, suočava se sa sličnim problemom zbog nesuglasica između FIBA i Evrolige, jer se termini kvalifikacija preklapaju sa mečevima elitnog evropskog takmičenja. 

Moraće Crvena zvezda i Partizan da učestvuju u formiranju tog tima. Ako ne sa trojicom igrača, onda po jednim-dvojicom. Da napravimo ekipu koja je kompetitivna. Ne predstavlja samo Pešić košarku u Srbiju. Svi oni moraju da budu svesni da imaju obavezu da razumeju da nam pomognu, a onda će biti rezultati iz kojih će svi pomalo profitirati, pa i klubovi – naglasio je Pešić.

Kako se bliži datum utakmica, ostaje da se vidi da li će Lundberg dobiti dozvolu da predstavlja Dansku ili će ostati sa Partizanom za ključni derbi u Evroligi.