24.10.2024.

23:46

Foto: EPA

Sport

Sferopulos kratak i jasan: Treba nam bolji pristup, agresivnija odbrana i pamet u napadu!

Crveno-beli su u "Vizink centar" stigli unapred otpisani, bez dvojice najboljih individiualaca Džoela Bolomboja i Nemanje Nedovića. 

Uprkos tome, ekipa Janisa Sferopulosa bila je u dobrom naletu i želela je da zaboravi na dramatičan poraz od Barse u proteklom kolu, ali je "kraljevski klub" bio nemilosrdan. Grčki stručnjak smatra da, uprkos dominatnoj pobedi Reala, njegovi igrači imaju šta da iznesu kao pouku.

Informer

I poraz je lekcija

- Nismo igrali jako i čvrsto kako smo želeli. Ono što je najvažnije, moramo da igramo agresivnije i bolje u odbrani, a pametnije u napadu. Bilo je momenata kada smo dobro čitali igru na be strane terena i to je ono što moramo da uzmemo kao lekciju iz ovog meča - objasnio je Sferopulos.

Priliku za vraćanje na pobednički kolosek ekipa ima u seriji gostovanja koja predstoje.

Crveno-bele prvo očekuju obaveze u ABA ligi i gostovanje Zadru (subota 20.00), a onda put u Kaunas i utakmica sa Žalgirisom (30. novembar 19.00) u 6. kolu Evrolige.

Informer

Sledeći izazov u Evroligi - Andrea Trinkijeri i njegov Žalgiris

Susret sa "zelenima" otvara još jedno duplo kolo u kojem sleduje težak duel sa Panatinaikosom samo dva dana kasnije, ali će tada Sferopulos i igrači barem imati podršku svoje Beogradske arene.