25.10.2024.

07:22

Foto: Tanjug/AP

Sport

Jokić tripl-dablom otvorio sezonu! Oklahoma pregazila Denver uprkos sjajnoj partiji Srbina! (VIDEO)

Iako su Nagetsi promenili tim, očigledno je da će im biti potrebno vreme da se uigraju i ponovo postanu ozbiljni kandidati za šampionski prsten.

Sa druge strane Dalas Maveriksi su predvođeni Lukom Dončićem uspeli da savladaju San Antonio Sparse, a sjajni košarkaš je upisao 28 poena.

Ekipa Oklahome pokazala je ambiciju da nastavi sa odličnim igrama iz prethodne sezone, te su već u prvoj deonici postigli 31 poen i ostvarili prednost, iako su gubili sa 19:10.

Tokom druge četvrtine, prednost Oklahome rasla je do 10 poena, a na poluvremenu je na semaforu pisalo 58:51 za goste. Ključna je bila treća deonica, kada su Tanderi napravili seriju i otišli na nedostižnih 17 poena razlike, što Denver više nije mogao da sustigne.

Jokić je pružio svoju prepoznatljivu magiju na terenu, ali nije mogao sam. Najviše podrške imao je u Kristijanu Braunu sa 16 poena i sedam skokova, dok su Majkl Porter Džunior dodao 15, a Džamal Marej i Eron Gordon po 12 poena.

Odličan potez smo videli od Nikole Jokića, koji je asistencijom sa celog terena odlično uposlio Gordona.

S druge strane, najbolji u ekipi Oklahome bio je Šaj Gildžijus Aleksander sa 28 poena, dok je Čet Holmgren dodao 25 uz 14 skokova.

Ovo je tek početak sezone, a Denver će morati da pronađe pravu formu ako žele da budu konkurentni u borbi za novi NBA prsten. Bivši predsednik SAD-a Barak Obama nedavno je imao lepe reči za Jokića.