25.10.2024.

11:51

Foto: Starsportphoto©

Sport

Skandal! Evroliga se opet ogrešila o crveno-bele! Centru Reala izbrisan faul!

Tako je gorostasni centar do kraja utakmice napravio čak šest faulova, koliko je dozvoljeno u NBA ligi, ali ne i u Evropi.

Naravno, Madriđani su slavili sa ubedljivih 95:73, pa je, za razliku od duela sa Barselonom, pomoć arbitara bila poptuno nepotrebna.

Informer

Valter Tavares

Naime, Tavares je svoju drugu ličnu grešku napravio u drugoj četvrtini prilikom nepropisnog postavljanja bloka. Sudija je zapisničkom stolu jasno pokazao prstima broj 22 (broj na dresu Tavaresa), ali je zapisničar, iz samo njemu poznatog razloga, taj prekršaj dodelio Džananu Musi.

Čak je i trener Reala Ćus Mateo znao da je u pitanju drugi faul, pa je odmah izveo centra iz igre. Početkom drugog poluvremena, grafika je jasno pokazivala samo jedan faul pored Valterovog imena, pa je tako i nastavljen meč.

Informer

Ćus Mateo

Do kraja je momak sa Zelenortskih ostrva načinio još četiri faula i završio meč zbog pet ličnih grešaka, a zapravo ih je imao šest.

Ruku na srce, ne bi ništa promenila činjenica da je Tavares ranije napustio parket, ali ovako amaterska greška ne služi na ugled najjačeg takmičenja u Evropi.