26.10.2024.

09:35

Foto: Tanjug/AP

Sport

Lebronov uticaj nije dovoljan! Lejkersi šalju Džejmsa u Razvojnu ligu!

Po prvi put u istoriji NBA lige, jedan od najpoznatijih igrača današnjice, Lebron Džejms, zaigrao je rame uz rame sa svojim sinom Bronijem Džejmsom u dresu Los Anđeles Lejkersa. Sasvim sigurno je, da to ne bi bilo moguće da se ne radi o jednom od najuglednijih sportista na tamošnjim prostorima. Ipak, put mladog Džejmsa nije bio bez prepreka, pa je, prema prethodno dogovorenim planovima, poslat na kratkotrajnu pozajmicu.

Broni će nastaviti da se usavršava kroz Razvojnu ligu i tamo će nositi dres filijale Lejkersa. Očekuje se da će preći u taj tim po završetku naredne serije gostovanja.

- Lejkersi će igrati pet uzastopnih utakmica u gostima, među njima i u Klivlendu, koji ima posebno značenje za porodicu Džejms. Nakon tog perioda, rečeno mi je da će Broni preći u Razvojnu ligu, gde će se pridružiti filijali Lejkersa kada počne nova sezona tog takmičenja - izjavio je Šams Čaranija, poznati NBA novinar koji je zamenio Adrijana Vojnarovskog na ESPN-u.

Informer

Lebron i Broni Džejms

Čaranija je dodao da je ovo bio unapred dogovoren korak u Bronijevom razvoju.

- Ideja je da Broni postepeno radi na svom razvoju. Ima četvorogodišnji ugovor, od čega su prve tri godine zagarantovane. Iako bi mogao da zaradi značajne sume kao influenser ili kroz druge aktivnosti, njegova strast ostaje u košarci. Zato je ovaj prelazak u Razvojnu ligu deo njegovog puta - zaključio je Čaranija.