27.10.2024.

18:55

Foto: EPA

Sport

Ako se po jutru dan poznaje... Žalgirisu "stotka" i poraz pred Zvezdu!

Izabranici Andree Trinkijerija loše su se proveli u duelu sa učesnikom Evrokupa, pa je Italijan imao puno razloga za nezadovoljstvo pred dolazak crveno-belih u Kaunas.

Poznato je da porazi, pogotovo teški i neočekivani, teško deluju na igrače i njihovo samopouzdanje, pa je upravo tu šansa za četu Janisa Sferopulosa.

Informer

Andrea Trinkijeri

Popularni "vukovi" su serijom u trećoj četvrtini od 17:0 počistili "zelene" sa parketa i najavili senzaciju sa plusom od 21 poena.

Nisu imali Alen Smailagić i društvo odgovora na dvojac iz Sjedinjenih Američkih Država - Endru Endrjuz (21 poen, četiri skoka, šest asistencija) i Entoni Kovan (20 poena, dva skoka, četiri assistencije).

U redovima Žalgirisa istakao se Silven Fransisko sa 25 poena, sedam asistencija i četiri skoka, ali je adekvatna pomoć saigrača izostala.

Sva pažnja sada je usmerena na duel sa Crvenom zvezdom koji je na programu u sredu i opstanak na prvoj poziciji Evrolige.

Podsećamo, Beograđani su posle velikog preokreta slavili na gostovanju Zadru, ali se umor i povrede gomilaju i značajno otežavaju posao grčkom treneru Sferopulosu.

Za duel u Kaunasu očekuje se pomoć tek pristiglog Filipa Petruševa, dok se rešenje za poziciju centra još uvek traži.