27.10.2024.

20:35

Foto: abaliga.com

Sport

ABA liga: Budućnost protutnjala Ljubljanom, Splićani bolji od Čačana!

Iako su sve oči bile uprte u Ljubljanu i okršaj "zmajčeka" sa gostima iz Podgorice, utakmica nije pružila uzbuđenje kojem su se neutralni navijači nadali.

Ekipa Andreja Žakelja potvrdila je da je jedini konkurent Partizanu i Crvenoj zvezdi, dok je ekipa iz "Stožica" daleko ispod po kvalitetu. 

Informer

Nekonkurentni - Košarkaši Cedevite

Uspela je Cedevita da bude ravnopravan protivnik samo u prvoj četvrtini, mada su tada pogađali sve što su uputili ka košu Budućnosti. Kada je šut stao, stala je i igra Olimpije.

"Plavi" su se vratili rezultatski u meč, pa čak i preokrenuli do poluvremena, a nešto duži odmor samo je dodatno motivisao izabranike hrvatskog trenera. U velikom trijumfu istakao se bivši košarkaš Partizana Nikola Tanasković sa 19 poena, a odlično su ga pratili Mekinli Rajt sa 15 i Jogi Ferel sa 14 koševa. 

Informer

Nikola Tanasković

Cedevitu je pokušavao u životu da održi Devante Džons sa 18 ubačenih poena, ali sirovi kvalitet Budućnosti nije mogao da se zaustavi.

Podgoričani su ostali na samo jednom porazu, onom od Crvene zvezde, i nastavljaju poteru za prvim mestom na kojem suvereno vlada neporaženi Partizan. 

Sa druge strane, "zmajčeki" su upisali četvrti poraz, pa se nalaze u velikoj gužvi na donjem delu tabele.

Jako bitan trijumf ostvarili su Splićani na gostovanju Borcu u Čačku (73:61) i ostali u trci sa Igokeom, Crvenom zvezdom i Megom.

Informer

Čačani u borbi sa Splitom

Hrvatski tim predvodio je iskusni Šenon Šorter sa 20 poena, dok se u redovima Borca istakao Litvanac Paulijus Valinskas sa 16 koševa.

Upravo je Mega imala priliku da pobegne pomenutom društvu, ali je poražena kod kuće od strane Igokee (73:64).