• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

21.10.2024

21:37

Zvezda preživela haos u "Morači"! Budućnost srušena posle drame (FOTO/VIDEO)

aba-liga.com

Košarka

Zvezda preživela haos u "Morači"! Budućnost srušena posle drame (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Crveno-beli večeras slavili u Podgorici u 5. kolu ABA lige sa 75:73 (16:17, 17:20, 19:21, 23:15).

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da prežive gostovanje u "Morači"! Posle žestoke borbe, nekoliko rezultatskih preokreta, tri prekida i dramatične završnice, izabranici Janisa Sferopulosa ostvarili su jako važnu pobedu, pa su sada u regionalnom takmičenju na učinku od tri trijumfa i dva poraza!

Nije tajna da je za Beograđane gostovanje protiv Budućnosti tradicionalno teško. To govori i podatak da je pre ovog duela, tim sa Malog Kalemegdana gostovao 28 puta u Podgorici, a slavio je na samo sedam utakmica.

Krenulo je od starta jako, nijednog momenta nije bilo nekog većeg "odlepljivanja", a ekipe su se s vremena na vreme smenjivale u vođstvu. Domaćina je predvodio Flečer Megi, dok je u taboru Zvezde najistaknutiji bio Kodi Miler Mekintajer, a na veliki odmor je crnogorski prvak otišao sa "plus 4" (37:33).

Nije se slika mnogo promenila ni u nastavku, a najveća uzbuđenja usledila su od finiša treće četvrtine. Prvo je crveno-bele zadesio veliki peh, jer se u 27. minutu povredio Džoel Bolomboj. Iskusnom centru je proklizala noga, stradalo je koleno, pa je uz pomoć saigrača otišao prvo na klupu, a zatim i svlačionicu. To je bio ogroman hendikep za Sferopulosa, što je Budućnost itekako znala da iskoristi i uspostavi apsolutnu dominaciju u skoku, pogotovo u ofanzivi.

 

 

Međutim, posle nekoliko trenutaka usledio je i prvi prekid u "Morači". Novi predsednik Crvene zvezde, Željko Drčelić, očigledno je imao zamerke na suđenje, a zbog prigovora je morao da napusti mesto pored parketa. U tom trenutku su krenule i prozivke sa tribina, ali je već posle nekoliko minuta duel nastavljen.

 

 

Iako su "plavi" imali prednost od šest poena na ulasku u poslednju deonicu, u tim momentima probudio se i Nemanja Nedović, koji je počeo da pogađa iz svih pozicija. Vezao je iskusni bek tri trojke, što je razbesnelo popularne "varvare". Krenula su pogrdna skandiranja na račun srpskog košarkaša i njegove supruge, pa su arbitri odmah reagovali i uputili prvu opomenu.

 

 

Ipak, kako se situacija nije smirila nakon toga, ali ni posle poruke sa razglasa, od strane zvaničnog spikera, ali i kapitena Budućnosti, Alekse Ilića, sudijska trojka u sastavu Saša Pukl, Josip Radojković i Denis Hadžić odlučili je da povuče obe ekipe sa parketa dok se jedan deo tribina ne isprazni.

Posle desetak minuta meč je nastavljen, a pauza je više prijala domaćinu. Izabranici Andreja Žakelja okrenuli su na 69:68, a Zvezdu ostavitili čak tri minuta bez postignutog koša. Nizali su se tada promašaji Kalinića i Mekintajera, ali je zato Nedović novom trojkom okrenuo na 72:71, na 50 sekundi pre kraja.

Foto: abaliga.com

 

S druge strane, Rajt je držao u životu Podgoričane, vezao je devet poena u samoj završnici i preokrenuo na 73:72. Ostale su još 32 sekunde, Sulejmon je napravio prekršaj na Teodosiću, koji je pogodio oba slobodna bacanja (73:74), a crnogorski tim je potom imao 21 sekundu za poslednji napad. Rajt je krenuo u prodor i promašio, loptu je uhvatio Plavšić, a Ferel je u želji da prekine kontru napravio nesportski prekršaj i tako rešio utakmicu.

Najefikasniji u gostujućem timu bio je Nedović sa 24 poena, uz tri skoka i isto toliko asistencija, dok je Miler-Mekintajer ubacio 13, plus po sedam uhvaćenih lopti i asistencija. Kod Budućnosti istakli su se Rajt sa 20 i Megi sa 12 koševa.

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU
Politika

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon saopštio je da je današnji „Tajms” objavio neistinitu tvrdnju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da bi ''Srbija mogla da zaobiđe EU i uđe u BRIKS'', zamolivši britanski list da se javno izvini zbog obmanjivanja javnosti i promeni naslov članka koji je zasnovan na lažnom citatu.

25.10.2024

22:55

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija