Autor: Informer.rs

03.12.2020.

08:56

Foto:

Sport

OTAC MI JE SRBIN, ZBOG NJEGA SAM NOSIO SRPSKU ZASTAVU! Deni Avdija usred Amerike pričao o Srbima!

Sin nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde, Zufera Avdije, je prilikom predstavljanja navijačima Vašingtona šročap o ocu Srbinu, Crvenoj Zvezdi, Partizanu...

Denijev otac je svojevremeno igrao za Crvenu zvezdu, a njegov novi saigrač će biti Davis Bertans bivši košarkaš Partizana.

Predstavljam i Srbiju

Tata mi je kupio zastavice i na danu drafta sam ih nosio.Predstavljam obe zemlje, to mnogo znači mom tati jer je on odrastao u Srbiji. Zaslužio je da mu se ukaže poštovanje za to,
Deni Avdija

- Hoću da napredujem svaki dan do kraja karijere, nebitno mi je o čemu se radi, ja hoću da budem bolji, da iz dana u dan pokažem napredak i da se uklopim u tim što bolje i da pomognem Vizardsima da uđemo u plej of, a voleo bih da budem bolji čovek generalno. Što se Bertansa tiče, nismo se još upoznali, ali znam gde je igrao i znam da ćemo često razgovarati o svemu tome, svemu što nas spaja. Moje poreklo ima dve strane, otac mi je Srbin, a majka iz Izraela - rekao je za B92.net Deni Avdija, koji je nakon NBA drafta rekao da je njegov otac sa Kosova, iz Srbije. Tokom drafta je nosio zastavice Srbije i Izraela.

- Bio sam u Srbiji mnogo puta, pola porodice mi je u Srbiji, pola u Izraelu. Tata mi je kupio zastavice i na danu drafta sam ih nosio. Predstavljam obe zemlje, to mnogo znači mom tati jer je on odrastao u Srbiji. Zaslužio je da mu se ukaže poštovanje za to - rekao je Deni Avdija.

Informer

 

Kaže da ga otac nije mnogo maltretirao košarkom. 

- Moj otac me je naučio kako da gledam košarku i naučio me par trikova, ali nismo previše pričali o košarci. Više me je učio o ponašanju, nije me mnogo maltretirao i trenirao niti smo se nešto slagali na terenu, ali bio je sjajan otac, van toga ne mnogo.

Nije još razgovoarao sa srpskim košarkašima u NBA.

- Što se tiče Jokića, Bogdanovića i ostalih nismo se čuli.

Informer

 

Bonus video