• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.11.2020

13:11

KOSOVO JE SRBIJA - BRUJI CEO SVET! Srbija je u transu zbog njega, evo zašto nije ZAIGRAO ZA "ORLOVE"!

NBA

KOSOVO JE SRBIJA - BRUJI CEO SVET! Srbija je u transu zbog njega, evo zašto nije ZAIGRAO ZA "ORLOVE"!

Podeli vest

Kosovo je Srbija - čula je cela Amerika, ma ceo svet, zahvaljujući Deniju Avdiji, sinu Zvezdine legende Zuferu Avdiji

Izraelski reprezentativac Deni Avdija, koji ima i srpski pasoš, izabran je kao deveti pik na draftu. Izabrali su ga Vašington Vizardsi, a izjavom nakon drafta je oduševio sve Srbe.

- Moj otac je sa Kosova, iz Srbije - rekao je Deni Avdija.

Njegov otac Zufer Avdija rođen je u Prištini 1959. godine i najveći trag u karijeri ostavio je u dresu Crvene zvezde. Igrao je za crveno-bele od 1979. do 1989. godine a potom se preselio u Izrael.

Dovodio je sina Denija na Zvezdine utakmice, koji je postavio veliki navijač crveno-belih. A, mpgao je umesto dresa Izraela da nosi i srpski. 

Kao otac voleo sam da igra za srpsku reprezentaciju jer bi imao veće šanse da zaigra na Olimpijskim igrama i da osvoji neku medalju. Međutim, ovde je rastao, ovde se rodio i smatra da će mu biti bolje da igra za Izrael… - rekao je pre godinu dana za  "Sport Klub" Zufer Avdija. 

Foto: Tanjug/AP

 

- Deni u avgustu treba da bude regrutovan u izraelsku vojsku. To je bio problem jer on ima i srpsko državljanstvo. Da je odlučio da igra za našu reoprezentaciju, a pričao sam o tome sa Saletom Đorđevićem i ljudima iz saveza, ovde bi imao problem sa vojskom koja traje tri godine jer ne bi dobio status vrhunskog sportiste. Bilo je priče da 2018. godine mora da odluči za koju reprezentaciju će da igra. Bio sam u kontaktu sa Saletom i savezom, međutim, da se opredelio za Srbiju ne bi mogao da izađe iz zemlje tako lako i imao bi problem sa trenizima. Kao izraelski reprezentativac on dobija zvanje vrhunskog sportiste i bez problema može da napusti zemlju, ode u NBA ili negde u Evropu. Kao vrhunski sportista ima velike olakšice. Razmišljali smo šta, kako i gde i na kraju smo se iz već navedenih razloga odlučili za Izrael.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17