Autor: Informer.rs

03.06.2022.

06:59

Foto: USA Today

Sport

BOSTON UNIŠTIO VORIORSE! Seltiksi napravili neverovatan preokret! (VIDEO)

Boston Seltiksi su poveli sa 1:0 u finalnoj seriji i oduzeli Golden Stejtu prednost domaćeg terena. Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je Al Horfrod sa 26 poena, imao je i 6 skokova, tri asistencije.

Informer

 

Braun je ubacio 25 poena uz sedam skokova i pet asistencija. Pejton Pričard je imao 21 poen, Markus Smart 18, a Džejson Tejtum je meč završio sa 12 poena i 13 asistencija, ali je očajno šutirao – 3/17 iz igre.

U ekipi Golden Stejta sjajan je bio Stef Kari sa 34 poena, pet skokova i pet asistencija. Endru Vigins je ubacio 20, a Klej Tompson 15 poena. Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica odigrao je poslednji minut ove utakmice i za to vreme je pogodio jednu trojku, što mu je ujedno bio i jedini šut na meči.

Informer

 

Seltiksi su napravili neverovatan preokret u poslednjoj četvrtini. Kari i društvo su kontrolisali dešavanja na terenu tokom većeg dela meča, ali je Boston u poslednjoj deonici koju je dobio 40:16 prelomio meč i upisao pobedu.

Boston je u poslednju četvrtinu ušao sa 92:80, a onda je viđen neverovatan preokret. Seltiksi su napravili prvo seriju 9:0, a kada su uhvatili priključak usledio je šok za Voriorse. Golden Stejt nije imao  odgovor za nalet Seltiksa koji su došli do pobede i "brejka" na gostujućem terenu.

Druga utakmica biće odigrana u noći između nedelje i ponedeljka.