Autor: Informer.rs

04.10.2022.

07:00

Foto: USA Today

Sport

JOKIĆ SE VRATIO! Odigrao prvi meč posle Evropskog prvenstva, za 15 minuta ubacio dva poena! (VIDEO)

Nikola Jokić je proveo na parketu 15 minuta, što je bilo dovoljno za dva poena. Imao je samo jedan šut iz igre - trojku koju nije pogodio. Ubacio je dva bacanja, uhvatio pet lopti pod obručem svog tima, u tri navrata spojio sa igrače sa poenima i dva puta ukrao loptu rivalu.

Informer

 

U ekipu  Denverera vratili su se Džamal Marej i Majkl Porter. Kanađanin je van stroja od aprila prošle godine. Propustio je minulu sezonu zbog povrede prednjeg ukrštenog ligamenta. Tokom prve utakmice po povratku upisao je 10 poena za 14 minuta.  Majkl Porter je počeo minulu sezonu, ali se u ranoj fazi povredio i do kraja se nije vraćao. Protiv Oklahome je proveo 14 minuta u igri i za to vreme postigao 12 poena. Vrlo dobro je šutirao - 5/7 za dva, 2/4 za tri. Odličan utisak je ostavio i mladi Zik Naži. Susret je okončao sa 15 poena i šest skokova, bio najbolji igrač Denvera u poslednjoj četvrtini. Dvocifren učinak u Denveru imali su još Džef Grin (11 ooena) i Eron Gordon (10 poena).

Sa druge strane se od prvog minuta na terenu našao Aleksej Pokuševski, koji  nije dobio dozvolu svog tima u NBA da pomogne reprezentaciji Srbije na Evropskom prvenstvu. 

Na parketu je proveo 20 minuta i 40 sekundi i za to vreme ubeležio pet poena, šest skokova, dve asistencije, uz po jednu blokadu i ukradenu loptu. 

U ekipi Oklahome najefikasniji je bio Trej Man sa 17 poena, Gidi je imao 14 poena i 12 skokova,a  Eron Vigins je sa klupe dodao 15 poena, Džejlen Vilijams 10.

Bonus video