Autor: Informer.rs

12.11.2022.

08:07 >> 08:08

Foto: Tanjug/AP

Sport

JOKIĆA IZDALI SAIGRAČI! Uzalud SPEKTAKULARNA partija Srbina kada ostali "ŠTRAJKUJU"!

Jasno je da će Nikola Jokić i ove sezone biti pokretačka snaga Denver Nagetsa te da će većina rezultata zavisiti od njega. Ipak, na red će dolaziti i utakmice nalik jučerašnjoj protiv Boston Seltiksa kada ni sjajna rola srpskog centra neće biti dovoljna budući da dvostruki uzastupni MVP nije imao pravu pomoć saigrača - 131:112. 

Nagetsi su doživeli pravi brodolom u Bostonu, a Jokić je igrao sam gotovo 30 minuta. Srpski centar je za to vreme postigao 29 poena, uhvatio osam skokova, ali je zakazao kada su asistencije u pitanju budući da nije imao raspoloženog saigrača u timu.

Džamal Marej odigrao je ispod svakog nivoa i za 35 minut ubacio 14 poena uz 10 asistencija, te katastrofalan procenat šuta - 6/18, a jedini vredan pomena bio je Eron Gordon sa 17 koševa (6/10 iz igre). 

Informer

Na drugoj strani Džejlen Braun i Džejson Tejtum odigrali su izuzetnu utakmicu. Udarni tandem Bostona je kombinovano postigao 59 poena, gotovo polovinu za svoju ekipu, a izuzetnu partiju imao je i Al Horford sa 21 košem, sedam skokova i dve asistencije. 

Jasno je da će Jokiću biti potrebna veća pomoć saigrača već u sledećem kolu kada Nagetsi budu gostovali Bulsima u Čikagu. Boston nakon serije od pet pobeda ide na noge najlošijem timu Istoka - Detroit Pistonsima.