Autor: Informer.rs

29.01.2023.

12:33

Foto: Tanjug/AP

Sport

"ORUŽANA PLJAČKA" U BOSTONU! Džejms NA KOLENIMA u NEVERICI! Beverli NOSIO KAMERU... Lejkersi POKRADENI! (VIDEO)

Nije NBA liga poznata po velikim rivalstvima, ali je kroz istoriju izgrađen neprijateljski odnos između Lejkersa i Seltiksa. Najviše zbog toga što se radi o najtrofejnijim franšizama čiji su mečevi uglavnom rešavali pitanje titula. 

Ipak, poslednjih godina nije bilo utakmica od velikog značaja, ali drame i tenzije nikada ne nedostaje. Tako je bilo i sinoć kada su Lejkersi bili na pragu pobede u Bostonu, ali je krajnje sporna sudijska odluka odvela meč u produžetke! 

Džejms je u finišu utakmice uzeo loptu u svoje ruke, zaleteo se ka košu Bostona, a onda ga je sa leđa udario Džejson Tejtum. Ipak, sudije se nisu oglasile i meč je otišao u produžetke. Teško je to palo popularnom Kralju koji je završio na kolenima šokiran  zbog ovakve odluke arbitara.

Informer

Čak je Patrik Beverli uzeo jedan od fotoaparata i pokazivao sudijama, pa je zaradio tehničku grešku. Sa njom se krenulo u produžetak, u kom je Boston bio nešto bolji, verovatno i sa nešto više motiva posle prethodne situacije i slavio je trijumf rezultatom 125:121.