Autor: Informer.rs

19.02.2023.

09:49

Foto: Tanjug/AP

Sport

JOKIĆ MISTERIOZAN! Pitali su ga da li će igrati na Svetskom prvenstvu

Utakmica u Beogradu protiv Grčke (petak, 19.00) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo privukla je veliku pažnju novinara u Americi.Nikola je uporedio osećaj koji ima kada igra u dresu Srbije i kada igra NBA plej-of.

- Odlično pitanje. To je najveća hala u Srbiji, puna, a utakmica jako bitna za nas. Bila je jako bitna utakmica za nas, pobedili smo posle produžetka, tako nešto. Baš dobra utakmica - rekao je Jokić objasnio da nije isto igrati za klub i reprezentaciju.

- Atmosfera je bila posebna, tako je kada igraš za nacionalni tim. To je drugačije. Kada bi uporedio sa plej-ofom. Zavisi. Imate emocije kada igrate za reprezentaciju, osećaš to, to je nešto tvoje i  ne želiš da odstupiš. Prošlo leto je bilo jako lepo leto za mene. Nismo uspeli da ostvarimo zapažen rezultat i nismo pobedili i otišli tamo gde smo želeli. Ali, momci, osećaj što sam u reprezentaciji... Zaista imamo odličnu grupu momaka. Srećan sam što sam proveo leto u reprezentaciji.

Informer

Nikola Jokić

Svetskom prvenstvu se igra ove godine. Navijači su nadaju da će Jokić igrati, ali je bio tajnovit.

- Videćemo od sezone, povreda... Zavisi od toga. Zaista je sada teško reći, ne znam, videćemo - nije ovo sigurno Nikolin odgovor koji su navijači očekivali. 

Srbija, Slovenija i Grčka, sa Jokićem, Dončićem i Janisom, nisu uspele da dođu do medalje na Evropskom prvenstvu. Mnogima nije jasno kako!

- Jedna, da  kažem, zvezda ne čini da osvojiš takmičenje. Malo je drugačija košarka u Evropi, zato je košarka lep sport. Najbolji tim na papiru ne osvaja.