Autor: Informer.rs

04.04.2023.

09:16

Foto: USA Today

Sport

JOKIĆEV PLJUVAČ IMA NOVOG FAVORITA U MVP BORBI! Kendrik Perkins otkrio za koga će glasati!

Nikola Jokić je prvi favorit za MVP trofej, treći u nizu, što Kendrik Perkins ne može da podnese, pa u poslednje vreme kontroverznim komentarima podiže prašinu.

Prvo je govorio kako as Denvera samo "nabija" statistiku, a potom poručio kako je naš košarkaš u prednosti zato što je belac. Našao se zbog toga na udaru javnosti u Americi, pa se i on na kraju izvinjavao. Potom je prešao na Embida! Dugo je as Filadelfije uživao poverenje Perkinsa, a onda mu se zamerio, jer nije igrao protiv Denvera i Nikole Jokića.

Najveći konkurent asu Nagetsa je upravo Džoel Embid, a u trci je i Janis Adetokumbo, koji je sad favoriti Kendrika Perkinsa. 

Informer

Janis Adetokumbo

- Najbolji igrač u ligi, iz najboljeg tima u ligi, beleži najveći prosek poena u karijeri i treći je po skokovima u ligi. Janisu ide moj glas za MVP igrača lige - rekao je Perkins. 

Beleži 31,1 poen po meču uz procenat šuta od preko 55 odsto i skoro 12 skokova u proseku. Njegov Milvoki je ekipa sa najboljim skorom u ligi, a Adetokunbo je već u toku karijere osvojio dva vezana MVP priznanja pre nego što je isti podvig napravio i Jokić.