• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.03.2023

08:36

NEZAPAMĆEN SKANDAL! Amerikanac pljuje Jokića, smetao mu što je belac! Čovek lupeta gluposti!

printscreen

NBA

NEZAPAMĆEN SKANDAL! Amerikanac pljuje Jokića, smetao mu što je belac! Čovek lupeta gluposti!

Podeli vest

Kendrik Perkins nastavlja da se bruka! Ne može da podnese dominaciju Nikole Jokića, smatra da ne zaslužuje MVP nagradu, a sad mu smeta što je belac

Nikola Jokić igra maestralno ove sezone, glavni je kandidat za MVP priznanje, pre nekoliko dana upisao je 100. tripl-dabl u karijeri, a čestitke pljušte sa svih strana.

Ne može to da podnese bivši NBA košarkaš Kendrik Perkins, koji omalovažava igre srpskog košarkaša. Prvo ga je optužio da "nabija statistiku", a sad mu smeta jer je Jokić belac. Čovek je prolupao! Nije mu potreban razlog da pljuje Nikolu Jokića!

- Od 1990. godine samo trojica košarkaša koja su osvojila MVP priznanje nisu bili u deset najboljih strelaca lige te sezone. To su Stiv Neš, Nikola Jokić i Dirk Novicki. Šta imaju zajedničko? Razmislite samo... - rekao je Kendrik Perkins bez imalo uvijanja, kao da upravo na nacionalnoj televiziji nije priznao da je rasista.

Foto: Tanjug/AP

 

- Setite se 2006. godine kad je Stiv Neš osvojio MVP nagradu, tad je Kobi Brajant imao u proseku 35 poena po meču? Kako to nije uspeo da osvoji? Dakle, samo Neš, Jokić i Novicki nisu bili u deset najboljih strelaca lige. Nemojte mi to da je Jokić sada prvi na zapadu, prošle godine je bio šesti. Zašto za neke druge pomeramo granice, a druge ne?

 

Foto:  

Džej Džej Redik

 Redik svima zapušio usta

Kritike na račun Nikole Jokića prekipele su  bivšem NBA košarkašu Džej Džeju Rediku. Nekada sjajni trojkaš, danas NBA analitičar i podkaster,  pita se da li oni koji ga kritikuju uopšte gledaju košarku.
- Većina razgovora oko Jokića se svodi na dve stvari - na analitiku i na ono što vidimo golim okom. Postoje oni koji govore da analitika pokazuje koliko je Jokić dominantan, a da to ipak ne može da se vidi golim okom. Kažu da ako samo gledate druge igrače, deluje da su oni bolji od Jokića i dominantniji", rekao je Džej Džej Redik, a onda podigao glas: "Moje pitanje za te ljude je - šta vi je**te gledate?". Kad gledam Nikolu Jokića vidim dominaciju. Vidim nekoga ko čini svoje saigrače boljima. Pogledajte Kaldvel-Poupa, Gordona, oni igraju najbolje sezone u životu. Pa onda Majkl Porter Džunior... Pogledajte Džamala Mareja, cela njegova igra se bazira na saradnji sa Jokićem. Brus Braun igra najbolju sezonu u karijeri. Šta gledate vi, gledate li vi uopšte košarku? Stef Kari je bukvalno zvezda oko koje se sve vrti, a ne znam da li u NBA postoji košarkaš koji može svoje saigrače toliko da poboljša kao Jokić. Ako pričamo o korisnosti, mislim da je na vrhu liste - ppručio je Redik.

Zaboravio je dotični, kada je Jokić osvojio prvo MVP priznanje bio je deseti na listi strelaca, a prethodne sezone je bio šesti. Na kraju u trećoj sezoni kada je statistički MVP, kada je Denver broj jedan u Zapadnoj konferenciji, došli smo do rasizma.

Nije na odmet pomenuti, Novicki je prosečno bio 11. po broju poena, ali peti po ukupnom broju poena.

 

 

I Jokiću, koga generalno ne zanima ko šta priča, prekipele su gluposti koje priča Kendrik Perkins, pa je prvi put odgovorio na prozivke posle 100. tripl-dabla.

Kada igrate za statistiku, to je lako. Čuo sam, to je istina - ironičan je bio srpski as, osmehnuo se, dok se u pozadini čuo smeh ostalih novinara.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17