Autor: Informer.rs

12.04.2023.

09:15

Foto: USA Today

Sport

SVI SE UROTILI PROTIV JOKIĆA, NEĆE BITI MVP? "Nikola je kriv, to ga ne zanima, baš ga briga"

Nedeljama traje hajka protiv Srbina. Niko ne želi da vidi Jokića kako streći put u nizu osvaja prestižni trofej i ulazi u istoriju. Postao bi tek četvrti igrač sa tri vezana priznanja za najkorisnijeg igrača u NBA. Zbog toga najverovatnije neće treću sezonu zaredom biti MVP NBA lige, ako je verovati ranim glasovima novinara i stručnjaka koje je objavio Forbs.

Dobitnika nagrade bira 100 novinara, a 22 su potvrdila svoje glasove. U ranoj fazi glasanja ubedljivo vodi centar Filadelfije Žoel Embiid, koji je dobio 15 glasova, Grk Janis Adetokumbo, najbolji igrač Milvoki Baksa, ima četiri glasa, a Jokić za sada samo tri.

Informer

 

Adetokunbo je vodio Bakse do prvog mesta na Istoku sa 31,8 poena, 11,8 skokova i 5,7 asistencija u proseku na 63 utakmice. Embidova Filadelfija  je na trećem mestu Istoka, a on je najbolji strelac lige s 33,1 poenom u proseku. Ima i 10,2 skokova i 4,2 asistencije po utakmici. Denver je prvi na Zapadu a Jokić ima 24,5 poena, 11,8 skokova i deset asistencija u proseku.

Američki novinar Bil Simons smatra da je Džoel Embid očigledan izbor za MVP-a NBA lige ove sezone, a da je Nikola Jokić sam kriv što će ostati bez trofeja.

Informer

 

- Reći da je Jokić sto odsto opet MVP je teško. Triput uzastopno je svetinja. Moram stvarno da osetim da je on 100 odsto MVP. A posebno što nisam primetio da Jokića i Denver to zanima, što je OK, ali su učinili odluku lakšom - rekao je Simons.

Informer

 

Rajen Rusilo smatra da je Jokića baš briga za MVP pritvanje i verovatno ne greši mnogo. Nikoli je uvek na prvom mestu ekipa, dok je Embid taj koji kuka za MVP priznanjem.

- Jokić i Denver su sami sebe koštali ovoga. Svaka čast što ih je briga, ali u jednom trenutku su imali 48-19, a poslednjih 17 utakmica su završili sa 7-10, dok je Jokić propustio nekoliko utakmica. Pre neko veče Jokić je imao tri šuta. Mogao je da ima tripl-dabl sezonu, ali ni to ga nije zanimalo -  smatra Rusilo.