Autor: Informer.rs

04.05.2023.

06:41

Foto: Tanjug/AP

Sport

EMBIDU PRESELA MVP NAGRADA! Seltiksi rasturili Filadelfiju (VIDEO/FOTO)

Džoelu Embidu presela je MVP nagrada, nije mogao kako dolikuje da proslavi prestižno priznanje, a pobrinuli su se Seltiksi, koji su razmontirali Filu u drugoj utakmici.  Sad se serija seli u Filadelfiju.

Informer

 

Vratio se Embid na parket posle povrede, ali bolje da nije. On i Harden su silnim promašajima samo pomogli Seltiksima da dođu do ubedljivog trijumfa. Rešetali su košarkaši Bostona odakle su stigli, pa su tokom treće četvrtine imali nedostižnih 29 poena razlike.

Informer

 

 

 Džejlen Braun je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 25 poena uz preko 50 odsto šuta iz igre. Sjajan je bio i Malkolm Brogdon sa 23 poena, Smart i Vajt su dodali po 15. Tejtum je ubacio  sedam uz samo jedan pogodak iz igre.

Tobajas Heris je za Sikserse ubacio 16 poena, Embid samo 15 uz šut iz igre 4/9, dok je Džejms Harden sakupio 12 poena, nije pogodio nijednu trojku, a šutirao je iz igre katastrofalnih 2/14.

Naredna utakmica serije Boston – Filadelfija na programu je u noći između petka i subote.

U drugoj polufinalnoj seriji na Istoku sastaju se Majami Hit i Njujork Niksi, a posle dva meča na Menhetnu rezultat je 1:1. U polufinalnim serijama Zapadne konferencije sastaju se Denver – Finiks (2:0), odnosno LA Lejkersi – Golden Stejt (1:0).