Autor: Informer.rs

20.05.2023.

06:26

Foto: Tanjug/AP

Sport

SMEŠI SE METLA SELTIKSIMA! Moćni Džimi Batler se razbesneo i bacio Boston na kolena za novi brejk! Majami vodi 2:0 (VIDEO/FOTO)

Džimi Batler je heroj Majamija! Prelomio je Hit meč tokom četvrte četvrtine. Vratio se Majami u utakmicu iako su Seltiksi imali dvocifreno vođstvo u poslednjoj četvrtini, trijumfovali i stekli sjajnu prednost pred nastavak serije, pa se smeši metla Bostonu. 

Batler je meč završio sa 27 poena, osam skokova i šest asistencija. Martin je dodao 25 poena, Bem Adebajo je ubacio 22 uz 17 uhvaćenih lopti i devet asistencija, Robinson 15, a Štrus 11 poena.

U Bostonu je prednjačio Tejtum sa 34 poena, 13 skokova i osam asistencija, dok je Džejlen Braun dodao 16, Brogdon i Vilijjams su imali 13, a Vajt  11 poena.

Informer

 

Majami je dobro otvorio utakmicu, ali su se Seltiksi razgoropadili krajem prve i  početkom druge i napravili seriju 21:2 i stekli dvocifrenu prednost. Međutim, usledio je novi preokret, opet su pronašli Seltiksi način i uzvratili udarac, pa vratili vođstvo i kontrolu tokom treće četvrtine, a početkom poslednje deonice imali  i 12 poena viška - 89:77.

Informer

Međutim, situacija se opet brzo okrenula u korist Majamija. Grent Vilijams je ispovocirao Džimija Batlera. Nešto mu je dobacio, pa su se jedan drugom uneli u lice, a onda se zvezda Hita razgoropadila.

Košarkaši Majamija su u poslednjih šest minuta ubacili 24 poena, a sam Batler devet, koji je nosio svoj tim do pobede i drugog brejka u finalnoj seriji.