Autor: Informer.rs

22.05.2023.

06:11

Foto: Tanjug/AP

Sport

KATASTROFA BOSTONA! Seltiksi u nokdaunu, Majami vodi 3:0 na Istoku! (VIDEO/FOTO)

Džejson Tejtum i Džejlen Braun potpuno su zakazali, dok su se s druge strane razgoropadili Gejb Visent, Bem Adebajo, Kaleb Martin, Džimi Batler je bio standarndo na nivou, pa su vodili Hit do ubedljive pobede u trećoj utakmici finala Istočne konferencije.

Nigerijac Gejb Vinsent bio je najbolji igrač meča sa 29 poena, Dankan Robinson je postigao 22 poena, dok je 18 dodao Kaleb Martin, a Džimi Batler 16, uz osam skokova i šest asistencija, Bem Adebajo je imao 13, Maks Strus 10 poena. Na parketu je bio i mladi srpski košarkaš Nikola Jović, proveo je četiri minuta i 43 sekunde u igri, postigao dva poena, bez promašaja.

Informer

S druge strane, Džejson Tejtum je sa 14 poena bio najefikasniji košarkaš svog tima, Džejlen Braun je dodao 12 poena, koliko su dali Grent Vilijams i Pejton Pričard. 

Boston je poveo na početku meča, ali je već na odmoru bio na "-15" (61:46), a onda doživeo pravu katastrofu tokom treće četvrtine. Majami je taj period dobio sa 32:17, a imao je čak prednost i od 33 poena (89:56). U nastavku je domaćin bez problema priveo utakmicu kraju i sad je na pobedu od finala, verovatno sa Denverom. 

Informer

 

Očekivala se drama u finalima konferencija NBA lige, ali Denver i Majami gaze, jedni i drugi vode sa 3:0 i nadomak su finala NBA lige.  Nagetsi jure prvo finale u istoriji, dok bi Majami mogao da napadne četvrtu titulu u istoriji, prvu posle 2013. godine, a pre toga Hit bio najbolji u ligi 2006. i 2012.godine.