Autor: Informer.rs

23.05.2023.

06:24

Foto: printscreen/nba liga

Sport

JOKIĆ U ZAGRLJAJU ĆERKICE, SUPRUGE I BRAĆE! Najemotivniji momenat (VIDEO/FOTO)

Nagetsi savladali su Lejkerse u četvrtoj utakmici finala Zapadne konferencije (113:111) i tako se plasirali u veliko finale NBA lige, gde ih verovatno čeka Majami koji sa 3:0 u seriji vodi protiv Bostona.

Jokić je ove sezone odneo MVP nagradu za najboljeg igrača finala Zapadne konferencije, a u četiri utakmice je prosečno beležio 27,8 poena, 14,5 skokova i 11,8 asistencija na četiri meča. U četvrtom meču je Lejkersima spakovao 30 poena, uz 14 skokova i 13 asistencija.Našem asu je ovo bio osmi tipl-dabl u plej ofu. Nadmašio je Nikola Jokić čuvenog Vilta Čemberlena i postao rekorder po broju tripl-dablova u plej-ofu jedne sezone.

Centar Nagetsa je pobedu proslavio u krugu porodice sa suprugom Natalijom, ćerkom Ognjenom i braćom Strahinjom i Nemanjom. Ništa emotivnije danas neće videti ove Nikoline proslave sa porodicom.

Pogledajte!

Nikolu Jokića je 25 poena ispratio Džamal Marej, dok se konačno priključio i Eron Gordon. Krilni centar Nagetsa dodao je 22 poena, a uhvatio je i šest skokova i pet asistencija. 

Na drugoj strani Lebron je ponovo bio na ivici tripl-dabla sa 40 poena i deset skokova, uz devet asistencija. Ovoga puta Dejvis nije blistao šuterski 21 poen (6/15), ali je imao 14 skokova,  Rivs je dodao 17 poena, Šrederer 13, Hačimura 10, ali metla je bila neizbežna.