Autor: Informer.rs

23.05.2023.

07:14

Foto: Tanjug/AP

Sport

SRBIJO, NEMA SPAVANJA! Evo kad Jokić igra, poznati termini i satnica velikog finala!

Ostao je još samo jedan korak, onaj najvažniji. Srpski centar je predvodio Nagetse, koji su protutnjali plej-ofom Zapadne konferencije sa 12 pobeda u 15 utakmica!

Minesota i Finiks su uspeli da zabeleže ukupno tri pobede, a Lejkersi će dugo imati noćne more zbog Srbina, jer im nije dozvolio nijedan trijumf. Sada čeka veliko finale verovatno protiv Majamija koji vodi 3:0 u seriji protiv Bostona. 

Informer

 

Dok čekaju rivala u borbi za prsten, košarkaši Denvera saznali su datume i satnicu velikog finala NBA lige.

Denver ima prednost domaćeg terena, a prva utakmica počinje sledeće sedmice - u noći između četvrtka i petka (2. jun) od 02.30 časova. Drugi meč na programu je tri dana kasnije od 02.00 časova, treći 8. juna od 02.30 i četvrti 10. juna u identičnom terminu. Svaka naredna bi se igrala na tri dana u terminima od 2.30 časova, osim eventualne majstorice koja je na programu od 02.00.

Jokić je proglašen za MVP-a finala Zapadne konferencije. Srpski košarkaš ponovo je bio najbolji igrač svog tima, a na ovom meču je imao učinak od 30 poena, 14 skokova i 13 asistencija. To mu je ujedno bio i osmi tripl-dabl čime je oborio rekord Vilta Čembrlena za najviše ostvarenih tripl-dablova u jednom plej-ofu.

Informer

 

Jokića je pratio Marej sa 25 poena, Gordon 22, dok je Porter Džunior ubacio 25. U poraženom timu Lebron Džejms postigao je 40 poena, Dejvis je ubacio 21, Rivs 17, a Šruder 13 poena.