Autor: Informer.rs

23.05.2023.

13:46

Foto: Reuters

Sport

HOĆE NEKO NA BASKET? Jokić napravio šou: Još sam taj klinac, mi Srbi smo sjajni u basketu!

Nikola Jokić je došao do velikog finala NBA lige, boriće se sa Denverom za prsten verovatno protiv Majamija, koji vodi u finalnoj seriji Istoka sa 3:0 protiv Bostona.

Nagetsi su u finalnoj seriji konferencije deklasirali Los Anđeles Lejkerse sa 4:0 u seriji, a u četvrtom meču su slavili 113:111. Srpski reprezentativac opet je bio maestralan, meč je završio sa 30 poena, 14 skokova i 13 asistencija! Dobio je nagradu "Medžik Džonson", koja se dodeljuje MVP-u, odnosno najkorisnijem igraču plej-ofa u Zapadnoj konferenciji NBA lige.

Još sam taj klinac, ko želi na basket neka me slobodno pozove - rekao je Nikola Jokić tokom konferencije za medije. 

Informer

 

Srpski centar je i dalje deček koji uživa na parketu.

- Sećam se vremena kada sam mogao samo da izađem na ulicu i uvek bi se igrao basket. Izgubiš jednu partiju i možeš slobodno kući. Sada je mnogo teže pronaći pet momaka da igramo, pošto sam ja uvek igrao 3na3. Mi Srbi smo sjajni u basketu.

NBA zvezde su vrlo aktivne na društvenim mrežama, osim Nikole Jokića, koji je izbrisao sve društvene mreže. Otkrio je zašto:

- Jer su gubljenje vremena.

Nije teško da šutnem van balansa

Pričao je Nikola Nikola i o ludim šutevima koje je pogađao tokom finalne serije.

To su moji šutevi... Šalim se. To su u suštini najlakši šutevi. Morate da ih šutnete, nema ništa drugo što vam je ostalo. Čitavog života sam van balansa, pa mi i nije teško da šutnem van balansa - nasmejao se srpski centar.

Jokić je deo Nagetsa od 2014. godine kada su ga draftovali kao 41. pika. Prvi put u istoriji došli su Nagetsi do velikog finala NBA lige. 

- Srećan sam što smo pobedili tim kao što su Lejkersi. Svaka utakmica je bila tesna, pronalazili smo način da pobeđujemo. Naročito u momentu kada smo gubili 15 razlike i pronašli smo način da igramo našu igru.

Ponosan je Srbin na saigrače, na jednog posebno. 

- Na Džamala. Bio je povređen, prošao je kroz težak period, čak je pomislio da će ga franšiza trejdovati. Lider je. Drago mi je zbog njega. Pokazao je i dokazao da je specijalan košarkaš u ovoj ligi.